TÜRSAB BYK’larda ‘destek’ karmaşası!

Last Updated on 26 Eylül 2017 by Yaşar Çelik

TÜRSAB Asya BYK’ya geçmiş dönemlerde Başkanlık yapan isimler, bir basın toplantısı yapmaya hazırlanırken, Konya BYK Başkanı turizm basınına yansıyan ifadelerini yalanlayan bir açıklama yaptı.

TÜRSAB’ta Başkanlık yarışı Bölgesel Yürütme Kurullarından gelen açıklamalarla kızışıyor. Asya BYK Başkanı Ali Bilir geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek mevcut Başkan Başaran Ulusoy’a karşı aday olan Detur Turizm CEO’su Firuz Bağlıkaya’ya destek vereceklerini söylemişti. Başaran Ulusoy da bu açıklamaya tepki göstermiş, Bilir’in tüm üyeleri kapsayacak nitelikte açıklamalar yapmasının etik olmadığını savunmuştu.

TÜRSAB Asya BYK Başkanı Ali Bilir

Ali Bilir’in bu açıklaması sektörde tartışılırken bugün yeni bir gelişme ortaya çıktı. Geçmiş dönemlerde Asya BYK Başkanlığı yapan birkaç isim bu konuyla ilgili bir basın toplantısı yapacağını bildirdi. Eski Başkanlar Selim Okur, Ahmet Koşar, İbrahim Keskin, Semih Selimoğlu ve Yiğit Arsu imzasını taşıyan basın davetinde şu ifadeler kullanılıyor:

“TÜRSAB Asya BYK Başkanı ve YK üyeleri hep birlikte bölgemizin tüm acentelerini kapsayan önümüzdeki TÜRSAB Olağan Genel Kurul Başkan adaylarından birisi ile ilgili tüm üyeleri bağlayıcı ve doğru olduğunu savundukları bir açıklamada bulunmuşlardır. Bizler geçmiş dönemler Asya BYK Başkanları olarak konu ile ilgili bölge acentelerimizin de katılacağı bir basın toplantısı düzenliyoruz.”

KONYA BAŞKANI: DESTEK SÖZÜ VERMEDİM

BYK’lardaki ‘destek’ açıklamalarında bir diğer yeni gelişme de Konya’da meydana geldi. Konya BYK Başkanı Kazım Yanar, turizm basınına yansıyan ‘Bağlıkaya’yı destekliyor’ ifadelerini reddeden bir açıklama yayınladı. Yanar, TÜRSAB aracılığıyla acentelere gönderilen açıklamasında, Firuz Bağlıkaya’nın Konya’ya geldiğini ve bir toplantı gerçekleştirdiklerini ancak kendisine bir destek sözü vermediğini iddia ediyor. Yanar yazılı açıklamasında şunları söylüyor:

TÜRSAB Konya BYK Başkanı Kazım Yanar

“Bu toplantıda başkan adaylığını açıklayan Sn. Firuz Bağlıkaya’ya, Sn. Başaran Ulusoy’a ve Sn. Hasan Erdem’e açıkça yazılı ya da sözlü bir destek ifadem söz konusu olmadı. Bilindiği üzere demokratik bir ülkede kapalı zarf usülü yapılmakta olan seçimlerimizde herkes kendi hür iradesini kullanarak istediği kişiye oy kullanma hakkına sahiptir. Ben şu anda görevi başında bulunan TÜRSAB Konya BYK Başkanı olarak tarafsız duruşumla sizlere bu açıklamayı yapma ihtiyacı duydum.”