Turistler için Merlin’den yeni yatırımlar geliyor!

Merlin Entertainments Türkiye Müdürü Sarper Hilmi Suner

Last Updated on 5 Ekim 2017 by Yaşar Çelik

Merlin Entertainments, İstanbul’da açtığı turistlerin uğrak noktası olan Madame Tussauds balmumu heykeller müzesinden sonra yeni bir yatırım için daha fırsat kolluyor. Merlin’in Türkiye’de yatırımlarına devam etmek istediğini söyleyen Müdür Sarper Hilmi Suner, yine dünyada çok tutan ‘Dungeons’ı (Zindanlar) ve ‘Little Big City’ projelerini getirmenin hazırlığını yaptıklarını bildirdi.

“Yeni açacağımız merkez İstanbul’da Anadolu yakasında olabilir, şimdilik bakınıyoruz” diyen Merlin Türkiye Müdürü Sarper Hilmi Suner, Antalya başta olmak üzere güneyde de araştırmalar yaptıklarını söyledi.

Aile eğlence sektöründe dünya devi Merlin’in yeni projelerine ilişkin bilgi veren Suner, haftalık ekonomi dergisi Para’da yer alan Özlem Kapar Bayburs imzalı habere göre şöyle konuştu: “Uygun bir fırsat yakalarsak yatırımı yapacağız. Mesela Merlin’in dünyada ‘Little Big City‘ diye yeni bir konsepti daha var, ilk olarak Berlin’de açıldı. Bir şehrin tarihini anlatan kapalı alan bir etkinlik merkezi. Bunun İstanbul için ilginç olabileceğini düşünüyoruz. Hem İstanbul Belediyesi’nin hem de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın birçok çalışması var, onlarla iletişim halindeyiz. Uygun şartlar sağlandığı takdirde hayata geçiririz. Bir başka ülkemize getirebileceğimiz konsept ‘Dungeons‘ (Zindanlar) olabilir. ‘Dungeons’ ortada bir korku tiyatrosu var, insanlar korkuyor ve eğleniyor. Bunun İstanbul’da tarihi bir mekanda yapıldığını düşüşünün. Orada korkuyorsunuz ve geçmişte yaşananları aynen yaşıyorsunuz; ilginç bir tecrübe olabilir. ‘Dungeons’, Madame Tussauds’yu ziyarete gelenlerin bize çok sorduğu bir marka. Şimdilik bunu şu zaman açarız diyemiyoruz ama bakın son üç yılda her yıl bir yatırım yapmışız. Belki gelecek sene bir veya iki merkez açabiliriz, belki açamayız. Yeni yatırımlar için beş yıllık bir planımız var. Türkiye’de yaptığımız tüm yatırımlar 25 yıllık, yani geçici değil, kalıcıyız.”

TURİZMDE GÜZEL GÜNLER GERİ DÖNECEK

Madame Tussaud İstanbul’un açılışında turizmin her kesiminde destek gördüğünü söyleyen Suner, İstanbul’un son dönemindeki zorlu zamanlarının artık sona erdiğini düşündüğünü de kaydetti. Gelecek yıl için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ciddi çalışmalar yaptığını, yurt dışında yeni pazarlarda tanıtım atağı başlattığını ifade eden Suner, Hindistan, Çin, Japonya, Uzak Doğu, İran, Güney Amerika gibi ülkelerden turist geleceğini söyledi Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısındaki artışa da dikkat çeken Suner, 2018’in yaz aylarında turizmin çıkışa geçeceğini, kongre turizminin yeniden ivme kazanacağını öngörüyor. Sarper Suner, “Türkiye turizminin sıkıntıları artık geçti. Geçmişteki gibi güzel günler gelecek” dedi.

MERLİN’İN ÜÇ YATIRIMI VAR

Merlin Entertainments Group, ülkemizdeki üç yatırımı ile hizmet veriyor. Türkiye’ye ilk girişini Sea Life Akvaryum ile yapan Merlin Entertainments, Legoland Discovery Centre’ın arkasından geçen yıl Madame Tussauds’un kapılarını açmıştı. İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasında konumlanan dünyaca ünlü balmumu müzesi Madame Tussauds, özellikle turistlerin uğrak noktası.

MADAME TUSSAUDS

İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasında ziyaretçilerini karşılayan Madame Tussauds İstanbul’da; tarih, kültür-sanat, spor ve eğlence dünyasından 60’a yakın balmumu figürü arasında Mustafa Kemal Atatürk, Mevlana, Arda Turan, Angelina Jolie, Brad Pitt, Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ, Justin Bieber, Madonna, Michael Jackson gibi isimler yer alıyor. Ziyaretçiler bu ünlü isimlerin figürlerini yakından incelerken, MFÖ ile aynı sahnede şarkı söyleyip Victoria Beckham’la yan yana oturacakları, Michael Jackson’ın kostümüyle dans edip Messi ve Neymar ile aynı kaleye şut çekebilecekleri bir eğlence fırsatı yakalıyor; farklı zamanlarda farklı coğrafyalarda yaşamış olan ünlüleri bir arada görme şansına sahip oluyorlar.