Sitelere yerli çözüm!

Metriksoft Yazılım Kurucu Ortağı ve ürün mimarı Murat Balkan

Last Updated on 27 Ekim 2017 by Turizm Günlüğü

ETID verilerine göre Türkiye’de e-ticaret hacmi 30,8 milyar TL’ye ulaşırken, internet kullanıcılarının yüzde 43’ü online alışverişi tercih etmekte. PingTürk, geliştirdiği platform üzerinden e-ticaret pazarındaki sitelerin analiz edilmesini sağlıyor.

Metriksoft Yazılım Kurucu Ortağı ve ürün mimarı Murat Balkan, PingTurk platformunun bölgesel problemlerden kaynaklanan kesintileri anında tespit ederek kesintisiz erişimin önünü açtığını söyledi.

Web sitelerindeki kesintiler veya geç açılma sorunları müşteri, itibar ve para kaybına neden olurken bu tip sorunlara çözüm üreten PingTurk ile İstanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Denizli gibi illerde yer alan veri merkezlerinde konumlanmış izleme noktalarıyla farklı mobil operatör şebekeleri üzerinden de Web sitelerini izlemek mümkün.

KESİNTİLERİ ÖNCEDEN UYARIYOR

PingTurk’ün yerelleştirilmiş sistem ağı, Web sitelerinin hızlı bir şekilde analiz edilmesini sağlarken, ortaya çıkan raporlar sayesinde eğilimlerin hangi yönde ilerlediğinin belirlenmesine olanak tanıyor. Kesintilere yönelik önceden uyarı özelliğine sahip olan platform, müşteri memnuniyetinin azalmasının önüne geçilmesini sağlıyor.

YERLİ ÇÖZÜMLE SORUNLAR ANINDA BELİRLENİYOR

Web sitesi izleme ve analiz platformu PingTurk’ün, bölgesel problemlerden kaynaklanan kesintileri anında tespit ederek kesintisiz erişimin önünü açtığını belirten Metriksoft Yazılım Kurucu Ortağı ve ürün mimarı Murat Balkan, “PingTurk platformu, Türkiye’nin birçok şehrinden Web site veya servislere dakikalık erişim testleri gerçekleştiriyor. Platform, olası hatalarda sistem yöneticilerine SMS, telefonla arama, e-posta, Web servisi çağrıları gibi farklı yöntemler ile uyarılar gönderiyor. Yurt dışı kaynaklı yapılan izlemeler, Türkiye’de sıklıkla karşımıza çıkan yurt dışı internet çıkışı problemlerinden nasibini alabiliyor. Bu problemler oluştuğunda yurt dışı ölçümü başarısız olarak algılanıyor ve gereksiz alarmlar üretilerek sistem yöneticileri meşgul ediliyor. PingTürk sayesinde bölgesel problemler saniyeler içerisinde tespit ediliyor” dedi.

MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ ÖNEMLİ

Sitelerin analiz edilmesini sağlayan PingTurk, gerçekleştirilen izlemelerin kaydedilmesini de mümkün kılıyor. PingTurk tarafından sunulan grafik destekli aylık, günlük, dakikalık ve anlık kesinti raporları sayesinde erişim ve performans problemleri hızlıca tespit edilirken, hizmet kalitesiyle birlikte müşteri memnuniyeti artırılıyor. Sabah, Ebebek, Iyzico, Morhipo, N11.com ve Digiturk’ün de aralarında olduğu farklı sektörlerden birçok kurumsal firma, PingTurk ayrıcalıklarından yararlanıyor.