Estonya vize başvurularına olumlu

Rusları Uyardı: Sınırlar Kapanabilir
Estonya / Talinn

Last Updated on 9 Kasım 2017 by Turizm Günlüğü

Avrupa ülkelerinin birçoğunda uygulanan zorlu vize kriterleri eğitim ve iş fırsatlarından faydalanmak isteyenlerin sürecini oldukça uzatabiliyor. 2004 yılından itibaren Avrupa Birliği’ne üye olan Estonya, eğitim ve iş nedeniyle yapılan vize başvurularını diğer Avrupa ülkelerine oranla daha olumlu değerlendiriyor.

Start-up İstanbul etkinliğinin de ana sponsorlarından biri olarak Türkiye’ye atfettiği önemi bir kere daha gösteren Estonya, yatırımcılara ve özellikle start-up alanında çalışmak isteyenlere vize avantajları sağlıyor.

Estonya’nın diğer Avrupa ülkelerinden farklı olarak dil yeterlilik sınavlarını Türkiye’de yaptığına dikkat çeken Study in Estonia Türkiye Danışmanı Uluslararası Pazarlama Uzmanı Hakan Karaoğlu, “Eğitim ve bilişim teknolojilerinde iddialı çalışmalar yürüten Estonya ile Türkiye arasında son dönemde siyasi ve ticari ilişkilerin gelişme göstermesi, Türkiye’nin kültürel ve tarihsel olarak ilgi çekici bulunması, Estonya’ya hem okumaya hem de çalışmaya giden Türklerin Estonya’da yarattığı olumlu algı, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendiriyor. Bu açıdan, daha fazla Türk öğrenciye ve profesyonele Estonya’ya yerleşme konularında kolaylıklar sağlanıyor” dedi.

Study in Estonia Türkiye Danışmanı ve Uluslararası Pazarlama Uzmanı Hakan Karaoğlu

ESTONYA TÜRKİYE’DEN VİZE BAŞVURUSU BEKLİYOR

Estonya’nın eğitim ve iş alanında Türkiye, Rusya, Ukrayna ve Gürcistan’dan vize başvuruları hedeflediğine vurgu yapan Karaoğlu, “Minimum bürokrasiyle iş ve eğitim yaşamında oldukça hızlı hareket edebilen Estonya, bu yönüyle vize kolaylığıyla da diğer Avrupa ülkelerinin çok ilerisinde bir konumda yer alıyor. Ayrıca devlet, üniversiteler ve özel sektör arasındaki iş birlikleri sayesinde girişimcilere hem mekân hem de iş gücü anlamında kolaylıklar sağlanıyor. Vize kolaylığının yanı sıra e-oturum uygulaması sayesinde internet üzerinden oturum izni alan herkes, Estonya’nın sağladığı tüm e-hizmetlere erişebiliyor” dedi.