Kayseri’deki turizm yatırımları hız kesmiyor!

Last Updated on 5 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,  bu yıl yaklaşık 1 milyar TL turizm yatırımı yaptıklarını belirtirken, 2018’de de 1.2 milyar TL yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. 

“Erciyes Kayak Merkezi ve Kayseri Turizm Potansiyeli” toplantısı, Kayseri protokolü ve acentelerin katılımı ile İstanbul’da Best Western Citadel Hotel’de yapıldı.

Toplantıya, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Dr.Mustafa Palancıoğlu, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Erciyes AŞ Genel Müdürü Dr. Murat Cahit Cıngı, TÜROB Başkanı Timur Bayındır, TÜROB Genel Müdürü İsmail Taşdemir, Kayseri Erciyes Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Artaş Grubu Turizm Yatırımları Koordinatörü Recep Arifoğlu’nun aralarında bulunduğu yetkililer ile İstanbul ve Bursa’dan 100’e yakın acente katıldı.

ANADOLU’MUZUN KALBİ KAYSERİ

Toplantının açılış konuşmasını yapan Artaş Grubu Turizm Yatırımları Koordinatörü Recep Arifoğlu, “Anadolu’muzun kalbi Kayseri, şehrimizin incisi Erciyes Dağı’dır. Kayseri’nin, ülkemizde ve dünya çapında elde ettiği başarılara yenilerini eklemek için gerçekleştirdiğimiz toplantıya hoş geldiniz” dedi.

KAYSERİ BİR TURİZM ŞEHRİ

Ardından Kayseri Valisi Süleyman Kamçı ise şunları söyledi: “Anadolu’nun incisi Kayseri’miz, 6 bin yıllık tarihiyle, kültürüyle, gastronomisiyle, sanayisiyle, ticaretiyle, Sultansazlığı Kuş Cenneti, Kapuzbaşı Şelalesi, Erciyes Kayak Merkezi ile çok zengin bir potansiyele sahiptir. Kayseri, bir sanayi ve ticaret şehri olarak bilinse de, aslında bir turizm şehridir aynı zamanda. Acentelerimizi ve yerli misafirlerimizi, Kayseri’mizin zenginliklerini keşfetmeye davet ediyorum” dedi.

ERCİYES KIŞ MERKEZİ’NE YABANCILARDAN BÜYÜK İLGİ

Toplantıda Erciyes Kayak Merkezi’nin dünyanın sayılı kış sporları merkezleri arasına girdiğine de vurgu yapıldı.

Kayseri’yi “gönlü zengin” bir şehir olarak nitelendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, “Erciyes Kayak Merkezi, Avrupa’dakiler gibi gerçek bir kış sporları merkezidir ve dünyanın sayılı merkezleri arasındadır. Bugüne kadar Erciyes Kış Merkezi’ne yapılan yatırım 200 milyon Euro’yu geçti. Erciyes Kış Merkezi’ni havalimanına ve şehre en yakın kayak merkezi olarak tanıtıyoruz. Hem Erciyes Kış Merkezi, hem Kapadokya’dan oluşan destinasyon paketlerimiz yabancı turistler tarafından yoğun ilgi görüyor” diye konuştu.

“2018’DE 1.2 MİLYAR TL YATIRIM YAPACAĞIZ”

Kayseri’ye, bu yıl yaklaşık 1 milyar TL yatırım yaptıklarını dile getiren Çelik, “2018 yılında, 1.2 milyar TL yatırım yapmayı planlıyoruz. 2018 yılında mevcut projelerimizin yanı sıra, ülkemizin en büyük şehir parkı ve kent ormanı projeleri de yer alıyor. Şehircilik alanında referans bir belediyeyiz. Türki Cumhuriyetler, Balkanlar, Ortadoğu gibi komşumuz olan ülkelerden, şehircilik alanında yaptığımız çalışmaları yerinden görmek üzere, ilimizde heyetleri ağırlıyoruz” dedi.

“KIŞ TURİZMİ TÜRKİYE İÇİN MİLLİ BİR MESELEDİR”

Türkiye’nin yaz turizmi gibi kış turizminde de çok büyük bir potansiyeli olduğunu belirten Erciyes A.Ş. Genel Müdürü Dr. Murat Cahit Cıngı, “Kış turizmi, ülkemiz için milli bir meseledir. Erciyes için master planları yaparken yurtdışından ciddi danışmanlıklar aldık. Şuan sahip olduğumuz bilgi birikimi ve tecrübemizi de, Ordu, Artvin, Erzincan, Kahramanmaraş gibi diğer illerimizde yapılmakta olan yatırımlarda aktarıyoruz” dedi.

ERCİYES, AVRUPA STANDARTLARINDA

Erciyes Kış Merkezi’nin tek elden yönetildiğini de belirten Cıngı, “Herkes bu modele doğru gitmeyi istiyor. Bu model hakkında, ülkemizin yanı sıra, yurtdışında gelen heyetlerle de tecrübelerimizi paylaşıyoruz. Erciyes’te uluslararası yarışmalar için dünyanın sayılı sporcularını ağırladığımız da inanılmaz etkileniyorlar. Erciyes’in, Avrupa standartlarında olduğunu belirtiyorlar. Geldiklerinde Kayseri ve Kapadokya’yı gezdiğimizde çok “kültür kayağı” konsepti karşısında büyüleniyorlar” şeklinde konuştu.

EN GÜZEL ÖRNEK

Turizmin ülke geneline yayılmasının önemine değinen TÜROB Başkanı Timur Bayındır da bunun en güzel örneklerinden birisinin Kayseri olduğunu belirtti.

YERLİ VE YABANCI TURİST AĞIRLAMAKTAN MUTLULAR

Toplantıya katılan Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş ve Kayseri Erciyes Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, herkesin muhakkak Kayseri’nin zenginliklerini ve güzelliklerini yaşaması gerektiğine vurgu yaparak, yerli ve yabancı misafirleri ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını söylediler.