İda Ultra Maratonu 8 ülkeden 500 koşucu ile tamamlandı

Last Updated on 11 Aralık 2017 by Yaşar Çelik

Bu sene ikincisi düzenlenen, Türkiye’nin ilk ultra kış maratonu İda Ultra Maratonu; 8 ülkeden 500 koşucu ile tamamlandı. Ramada Resort Kazdağları Thermal & Spa ve Öngen Country Hotel sponsorluklarında gerçekleşen organizasyonun 2018’de yapılacak olan üçüncüsüne bin koşucunun katılması bekleniyor.

Kemal Kukul 94 km’lik parkurun birincisi oldu

Yeşilyurt Köyü’nde başlayan yarışta 3 ayrı etap bulunuyor; 14 km., 35 km. ve 94 km. On buçuk saatte tamamlanan 94 kilometrelik parkurun birincisi, parkuru geçen yılda kazanan Kemal Kukul oldu.

Ramada Resort Kazdağları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yağız Öngen

 Her sene katılımcısı ve izleyicisi artıyor

Ramada Resort Kazdağları otelinde gerçekleşen ödül töreninde Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Ramada Resort Kazdağları Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yağız Öngen koşuculara ödüllerini verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Yağız Öngen; “500 koşucu, aileleri ve izlemeye gelenlerle yaklaşık 2 bine yakın insan Kazdağlarına geldi. Bölgemizin tanınmasında çok ciddi katkı sağlayan bu organizasyona biz de destek verdik. Her geçen sene katılımcısı ve izleyicisi katlanarak artan İda Ultra Maratonu’na önümüzdeki sene bin kişinin katılacağını tahmin ediyoruz. Kazdağları dünyanın en bol oksijenine sahip yerleri arasında yer alıyor. Havası ve coğrafi koşulları bu tarz uluslararası koşu organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya çok müsait” dedi.

Köylerin içinden geçen koşuculara köy halkı alkışlarla destek oldu.