Erken rezervasyonda hükümetin beklentisi yüksek!

Last Updated on 8 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

Her yıl uygulanan “Erken Rezervasyon Kampanyası’’nın 10’uncusu, Travel Turkey İzmir Fuarı’nda tanıtıldı. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, erken rezervasyonun sektör için can suyu olduğunu belirtti.

Yabancı turistlerin 400 avroya kaldığını ancak Türk vatandaşlarının 400 liraya tatil yapamadığını söyleyen Ulusoy, bu durumun önüne erken rezervasyonla geçtiklerini ifade etti.

11. Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi’nin açılışının ardından iç turizmin geliştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen “Turizmde Erken Rezervasyon Kampanyası” konulu basın toplantısı Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜRSAB, TÜROFED, TÜROB ve THY öncülüğünde 7 Aralık 2017 Perşembe günü saat 14.00’da yapıldı.

10’uncu Erken Rezervasyon Tanıtım Toplantısı’nda TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, THY Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, TÜROB Başkanı Timur Bayındır, TÜROFED Başkanı Osman Ayık ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş bir konuşma gerçekleştirdi.

2016’DA 16 MİLYON 500 BİN KİŞİ

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, erken rezervasyonun sektör için önemli olduğunu söyleyerek 2002 yılında yurt içinde gezen vatandaşların sayısının 816 bin kişi olduğunu belirtti. Ulusoy konuşmasının devamında “2016’da ise 16 milyon 500 bin kişiye ulaştık. Bunun 8 milyon 300 bini de yurt dışına gitmiş” dedi.

“ERKEN REZERVASYON İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Erken rezervasyonun seyahatleri artırdığını dile getiren Türk Hava Yolları (THY) Yurtiçi Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, hem yurt içi hem de yurt dışında erken rezervasyon için çalışma yaptıklarını söyledi.

“10 MİLYON KİŞİNİN TESİSLERİMİZDE TATİL YAPMASINI SAĞLAMALIYIZ”

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık ise erken rezervasyonun iç pazarda turizm için çok önemli bir kaynak olduğuna işaret ederek “İnsanlarımızın tatil bilincini geliştirmeyi ve ucuz tatil yapmalarını sağlamak istiyoruz. Büyük ülkelerle rekabet ediyoruz. Bu ülkelerde iç pazar oranları çok yüksek. Bizim de 10 milyon vatandaşımızı tesislerimizde tatil yapar hale getirmemiz lazım. Tüm sektör bileşenlerinin üzerine düşeni yapması lazım.” dedi.