Türk yatırımcıların gözdesi Conrad Otel açıldı

Last Updated on 22 Aralık 2017 by Turizm Günlüğü

Heafey Group’un geçtiğimiz aylarda Türk yatırımcılara tanıtılan ve büyük ilgi gören Amerika’daki en yeni projesi Ocean Conrad Resort hizmete girdi.

Bir konuşma yapan Hilton International Başkanı Joe Berger, “Bugün açılışını yaptığımız 290 odalı Conrad Fort Lauderdale otelimiz ile liderliğimizin altını bir kez daha çizmiş olmaktan dolayı çok mutluyuz” dedi.

14 Aralık tarihinde gerçekleşen açılışa Hilton Grubu Başkanı Joe Berger, Hilton Grubu Lüks Oteller Dünya Başkanı John Vanderslice, Heafey Group Başkanı Pierre Heafey, Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun ve Uluslararası Satış ve Pazarlama Direktörü Emel Onur’un yanı sıra seçkin bir davetli grubu katıldı.

Toplantıda, Amerika’da gayrimenkul sahibi olmanın avantajları, son zamanlarda Türklerin favori yatırım şekli olan Condo-Hotel modeli, Condo-Hotel modeline yatırım yaparak Green Card alma fırsatı, Florida’da mülk satın alma sürecinin hukuki ve mali boyutları ve Türk yatırımcıların Miami ile Fort Lauderdale’deki gayrimenkullere hızla artan ilgisi hakkında bilgi verildi.

Andreas Ioannou, Mayor Jack Seiler, Barbara Sharief, Maria Elena Zapata, Jose Luis Zapata, Carmine Zayoun, Joe Berger, Chintan Dadhich, John Vanderslice, Julie Grimes, Pierre Heafey, Adam Gusky (Soldan Sağa)

OTELLERİMİZDEN GURURLUYUZ

Hilton International Başkanı Joe Berger, açılışta Hilton Grubu olarak lüks otel grubunda lider olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek son zamanlarda büyük bir yatırımla renove edilen Türkiye’deki Conrad İstanbul Bosphorus Otelinden de gurur duyduklarını belirtti.

TÜRKLER GÜVEN İÇİNDE HİSSEDİYOR

Miami’nin, geçmiş yıllarda ağırlıklı olarak Güney Amerikalı yatırımcılar tarafından tercih edildiğini ancak son dönemlerde bölgeye Türklerin ilgisinin de çok arttığını söyleyen Heafey Group Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun, “Türkler, sunduğu olanaklar nedeniyle özellikle condo-hotel modelini tercih ediyor. Otel onların uzaktaki evi gibi ama kendilerinin kullanmadığı dönemde yatırımlarının dünyaca ünlü bir marka tarafından yönetiliyor olması onlara ayrıca güven veriyor” dedi.

DOĞRU LOKASYON YATIRIM İÇİN ÖNEMLİ

Miami, Panama kanalının genişlemesini sağlayan “Miami 2020 Projesi” ile önemli bir ticari merkez olacağı için bölgenin yatırım açısından daha da cazip hale geldiğini belirten Zayoun, “Fort Lauderdale’deki yatırımlar son 1 yıl içinde yüzde 9.8 oranında değer kazandı. Bu sonuç doğru lokasyon seçiminin yatırımdaki önemini gösteriyor. Fort Lauderdale yatırımcılar tarafından son dönemde yeni keşfedildiği için Miami gibi daha fazla tanınan yerlere göre gelecek için daha cazip bir yatırım lokasyonu olarak öne çıkıyor” dedi.

TÜRK YATIRIMCIYA SABİT GELİR VE 5 YILDIZLI TATİL SUNUYORUZ

Amerikan Milli Emlakçılar Derneği Türkiye Temsilcisi ve Heafey Group Uluslararası Pazarlama Direktörü Emel Onur ise son zamanlarda Florida’ya gelen Türk yatırımcılarının sayısının katlanarak arttığını belirterek, “Amerika’ya tamamen yerleşmeyi düşünmeyen, bir ayağım Florida’da olsun diyen yatırımcılar, özellikle condo-hotel modeline rağbet gösteriyor. Bu şekilde hem yatırımlarının para kazanması, hem de senede 1-2 ay gelip evlerinin tadını çıkartabiliyor olmaları onlara çok cazip geliyor. Ocean Conrad Resort projemiz ile Türk yatırımcısına, sabit güvenli bir gelir, stabil bir değer artışı getiren bir mülk ve Atlantik kıyısında 30 gün boyunca beş yıldızlı bir tatil sunuyoruz” dedi.

Amerikan Milli Emlakçılar Derneği Türkiye Temsilcisi ve Heafey Group Uluslararası Pazarlama Direktörü Emel Onur ve Heafey Group Başkan Yardımcısı Carmine Zayoun

SATIŞLARIN YÜZDE 56’SI TÜRKLERE YAPILDI

2017 yılında Hefaey Grubu Uluslararası Satış Direktörü olan Emel Onur, göreve başladıktan sonra gerçekleşen satışların yüzde 56’sının Türk yatırımcılara yapıldığını belirterek, Türklerin artan ilgisinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

GREEN CARD İÇİN ONAYLANMIŞ TEK PROJE

Bu tesisin en önemli özelliği ise Amerikan hükümeti tarafından Fort Lauderdale’de Green Card başvurusu yapabilmek için onaylanmış tek yatırım olmasıdır. 500 bin dolar ödeyerek Heafey Gruba yatırım ortağı olunduğu taktirde 5 yılın sonunda 21 yaşın altındaki çocuklarla birlikte tüm aileye Green Card sağlanırken, yatırılan bedel de geri alınıyor. Green Card için yatırım yapanların korkulu rüyası olan projenin tamamlanamaması ve yatırılan bedelin 5 yıl sonra geri alınamaması riski bulunmuyor.