Ulusoy sonunda açıkladı: Genel kurul ve seçim neden ertelendi?

Last Updated on 1 Ocak 2018 by Yaşar Çelik

2018’in Türkiye’ye huzur ve barış getiren bir yıl olmasını temenni ettiği bir video yayınlayan TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB süreci ve Genel Kurul konularına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu. Ulusoy ayrıca TÜRSAB seçimlerinin güvenlikten dolayı değil konaklama artışından dolayı ertelendiğini belirtti.

Seçim sürecini değerlendirdiği bir video yayınlayan Başaran Ulusoy, “Nedir bu kavga? Ben gittikten sonra kavga bitecek mi? Eğer bitecekse işte gidiyorum. Ama bu düşünceler yanlış. Buraya idare etme adı altında gelen arkadaşlarım burayı idare etmekten ziyade ele geçirmeye geliyorlar. Turizm sektöründe kavga olmaz. Hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi.

İşte Ulusoy’un açıklamasının önemli satır başları:

İDARE ETMEK YERİNE ELE GEÇİRMEYE GELİYORLAR”

2017’de bir kongremiz olacaktı fakat son günlerde oda ve uçak talebinde yoğunluk oldu. Biz sektörel sivil toplum örgütüyüz ancak bunun yanı sıra meslek örgütüyüz de. Yani bizim işimiz ticaret yapmak. 1972 yılından beri bu kurumun içerisindeyim. Burada ayrım yapmadan yoruma devam ederken; meslek örgütünde, medya aracılığında ve sosyal medyada karalamalar yaparak, ötekileştirerek bir ayrışma içerisine girmenin zararlarını çok gördük. Şimdi ise son üç yıldır buraya idare etme adı altında gelen arkadaşlarım burayı idare etmekten ziyade ele geçirmeye geliyorlar. Nedir bu kavga? Benim kimseyle böyle bir kavgam yok. Böyle bir örnek vermedim. Öte yandan ülkemiz güvenilir değil gibi bir açıklamada da bulunmadım. Kongrenin sadece daha sağlıklı daha tedbirli bir ortamda yapılmasını istedim.

“BURAYA SİYASETİ SOKMAYACAKSINIZ”

Genel kurulun bize yakışan, kamuoyuna ses veren ve medyada ses getiren “Evet! TÜRSAB seçimleri iyi geçti” diye yazılacağına önceden planlanmış 2-3 grubun negatif yüklü atmosferde birbirine hakaret ettiği pozisyonda olmasını istemedim. Buraya siyaseti, etnik düşünceyi, bölgeciliği, sportif faaliyetlerdeki düşünceyi sokmayacaksınız ve bende sokmadım.

“SUSKUNLUĞUM MAĞLUP OLDUĞUM ANLAMINA GELMESİN”

Ben buranın birliği için elimden gelen gayreti gösterirken arkadaşlarımız ise benim suskunluğumu ezilme veya mağlubiyet olarak kabul etmesinler. TÜRSAB’da bir devir kapanıyor. Gönlüm bu devrin Başaran Ulusoy olmasını istemezdi ancak şartlar beni oraya taşıdı.

“MÜKEMMEL KADROLU BİR TÜRSAB YARATTIK”

Bir odadan ve üç personelden; 176 personel, 39 bölge, bölge teşkilatları yani mükemmel kadrolu bir TÜRSAB yarattık. Vinç veren biz, Kütahya’da bir bölgede otel açan biz, Efes’te ışıklandırma yapan biz, Diyarbakır’daki Ziya Gökalp Müzesi’ni 42 günde ayağa kaldıran yine TÜRSAB, depreme dayanıklığı olmayan Arkeoloji Müzesi’ni de ayağa kaldırdık. Bugünün parasıyla 17 milyon para harcadık.

Yani bir mangalın üstünde kül olduğunu düşünün biz de ülkenin kıymetlerine üfleyerek üstündeki külü kaldırdık. Altındaki ateşi çıkarmak hata mıydı? Türkiye’nin pek çok bölgesinde şehrinde biz vardık. Hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor. Burada ötekileştiren bir mantığın olması mümkün değil.

“SEN BİR KAYIK YAPTIN BİZ GEMİ YAPACAĞIZ DESİNLER”

Biz stratejik ve sosyoekonomik anlamda ülkeyi birbirine bağlayan bir sektörüz. Ben siyasetçi değilim ve burada 20 yıldır siyaseti sokmadım. Bana “Sen bir kayık yaptın biz gemi yapacağız” desinler. Benim yaptıklarımı gözardı da etmesinler. Her sene oylarımı arttırarak iktidara gelmişim. Demek ki hizmet veriyorum. Turizm sektöründe kavga olmaz. Milli değerlere sahip, koruyan, çağıran, ağırlayan bir sektörüz.

“2018 BİZİM DAYANIŞMA YILIMIZDIR”

2018 yılı, bizim dayanışma yılımızdır! Birbirimize kenetlenmemiz lazım. Türkiye’de 2016 yılında gezen vatandaş sayımız 16 milyon kişi. Bunun 8.5 milyonu yurtdışına çıkmış. Yani hep bekleyen değil gönderen ülke olmuşuz. Nedir bu kavga? Ben gittikten sonra kavga bitecek mi? Eğer bitecekse işte gidiyorum. Ama bu düşünceler yanlış. Ben büyüklerimden kavgayı değil barışı öğrendim. Muhakkak bir yerde karşılaşırız. Bana gelip “şunu şöyle yap” dediler de yapmadım mı? Sektör gençleşti. Yeni arkadaşlar kavga istemiyor. Hepimizin huzura ve barışa ihtiyacı var.

“HİZMET ETMEYE SÖZ VERDİK”

Çoğunluk olmazsa birinci günümüz 18 Şubat. Genel Kurulumuzda ikinci hafta 24-25 Şubat’ta yapılacak. Bu ülkeye hizmet etmeye dair söz vermişiz. Ben sektöre yine dışarıdan yardım edeceğim. Bize güvenip seyahat acentesi açanlara borcumuz var.”