EMITT Fuarı’nda görkemli açılış töreni

Last Updated on 25 Ocak 2018 by Yaşar Çelik

Bu yıl 22. kez kapılarını açan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMITT), TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde büyük bir törenle açıldı. 

Dünyanın beş büyük turizm fuarı arasında yer alan EMITT, bu yıl 60 bin metrekarelik 10 salonda 85 ülkeden bin 65 katılımcı ağırlıyor.

ITE Turkey Turizm & Seyahat & Moda Grup Direktörü Hacer Aydın’ın yaptığı fuar açılışına ITE Group Bölge Direktörü Vincet Brain, Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği Başkanı (TTYD) Oya Narin, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı (TÜROFED) Osman Ayık, Alman Turizm Sektörü Federal Birliği Başkanı Michael Frenzel, Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü Eski Genel Sekreteri Taleb D. Rifai, İstanbul Valisi Vasih Şahip ve Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş konuşma gerçekleştirdi.

106 ÜLKEDEN BAŞVURU YAPILDI

İlk konuşmayı yapan ITE Türkiye Turizm Seyahat Moda Grup Direktörü Hacer Aydın, “22. yılını kutlayan EMITT’e 106 ülkeden 600 tur operatörünü randevu sistemi ile getirerek 7 binin üzerinde iş toplantısı gerçekleşmesini bekliyoruz” dedi. Bu yıl katılımcı sayısında yüzde 25’lik bir artış olduğunu kaydeden Aydın, EMITT’in yenilendiği ve yenilikler getiren bir fuar olacağını söyledi.

“TURİZMİ YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ”

TTYD Başkanı Oya Narin, bu seneki EMITT’in iş ortaklarından birisi olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek “Dernek olarak ülke turizmini ve yatırımcıları daha yukarıya taşımak üzere bir STK görevi görmekten onur duyuyoruz” dedi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık

“TURİZMDE ÇİFT HANELİ BÜYÜME YAŞATACAĞIZ”

TÜROFED Osman Ayık ise “Geçen yıl turist sayısındaki artışın getirdiği ivmenin bu yılda sürmesini ve turizmde çift haneli büyümeyi önümüzdeki yıllarda Türkiye’ye yaşatmak istiyoruz” dedi.

Alman Turizm Sektörü Federal Birliği Başkanı Michael Frenzel

“300 MİLYON KİŞİ İSTİHDAM EDİLDİ”

Alman Turizm Sektörü Federal Birliği Başkanı Michael Frenzel, turizm satış kanalarında artan dijitalleşmeye dikkat çekerek online turizm endüstrisinde bu konunun önemli bir tecrübe olduğunu söyledi.

Dünyada ve Türkiye’de turizm sektöründe büyük bir büyümenin olduğunu söyleyen Frenzel, istihdam kaynağı açısından sektörün önemini vurgulayarak 300 milyon kişinin istihdam edildiğini belirtti. Türkiye destinasyonlarında artan bir erken rezervasyon ivmesi gördüklerini söyleyen Michael Frezel, geçen yıl 1.6 milyon tatilcinin seyahat yaptığını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü Eski Genel Sekreteri Taleb D. Rifai

“HASTA BEYİNLER TÜRKİYE’YE SEYAHATİ ENGELLEYEMEZ”

Geleceği tahmin etsek de değiştiremeyeceğimizi ancak profesyonellerin bu gemiyi yönlendirebileceğini kaydeden Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü Eski Genel Sekreteri Taleb D. Rifai, hasta zihinlerin ülke düzenini saldırılarla, terörle, yasaklarla bozduğunu dile getirerek yine de hepimizin iyi zamanlarda yaşadığını hissetmesi gerektiğini söyledi.

Seyahat sektörünün zihni ve kalbi açtığını ifade eden Taleb D. Rifai, “Seyahat bir insan hakkıdır. Gelecek kuşaklar bu yıllara dönüp baktığında ‘o dönemler seyahat yıllarıymış’ diyecekler” dedi.

Rifai konuşmasının devamında şunları aktardı: “Bugün izolasyon ve cehalet isteyenlerin karşısında biz profesyoneller, yapay sınırları aşarak tek bir bağlantıyla seyahat edin çağrısında bulunuyoruz. Türkiye sıcak ve romantik bir ülke. Bu nedenle insanlar bu ülkeye gelecek ve Türkiye için turizm daha da iyi olacak. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler İstanbul…”

İstanbul Valisi Vasip Şahin

“İSTANBUL DİĞER ÜLKELERDEN DAHA AZ GÜVENLİKLİ DEĞİL”

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise EMITT Fuarı’nın hem seyahat hem de kongre turizmine destek vermesi açısından büyük bir organizasyon olduğunu kaydederek bu kadar konuğu İstanbul’da ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Konuşmasının devamında İstanbul’un Avrupa ya da ABD şehirlerinden daha az güvenlikli olmadığını da vurgulayan Şahin “İstanbul güvenli ve gezilebilir bir şehir. Hükümetimiz ve bakanlığımızın desteğiyle birlikte İstanbul’u seyahat ve kongre turizmi anlamında daha da yükselteceğiz” dedi.