Turizm yatırımcılarının yeni hedefi Sudan!

Last Updated on 11 Aralık 2018 by Turizm Günlüğü

AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, beraberindeki Türk iş adamları ile birlikte ziyaret ettiği Sudan’da turizm şehri kurulacağının haberini verdi.

Türk iş adamları tarafından kurulacak olan turizm şehrinde söz konusu Port Sudan bölgesinde 10 bin kişinin yaşayacağı bir planlamayla hayata geçecek.

Milliyet’te yer alan habere göre ziyaret sırasında basına açıklamalarda bulunan AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sudan için koyduğu 2 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini yakalamak için çabaladıklarını söyleyerek Türk iş adamlarının Port Sudan’da turizm şehri kuracağını aktardı.

İKİ ÜLKE ARASINDA TURİZM GELİŞECEK

Şahin Tin, konuşmasının devamında ise şunları kaydetti: “Bu yapılacak şehir Sudan’da bir ilk olacak. Modern şekilde planlanacak ve Sudan’ın dünyaya tanıtımını sağlayacak. Görseli, yapısı Türk mimar ve mühendisleri tarafından yapılacak. Yaklaşık 250 milyon dolarlık bir yatırım olacaktır. Ayrıca turizm şehri kurulmasıyla Türkiye ve Sudan arasında turizmin gelişimi de sağlanmış olacak.”

KIZILDENİZ VALİSİNDEN TÜRKİYE’YE ÖVGÜ

Turistik şehir projesini memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Kızıldeniz Valisi Ali Ahmed Hamed ise “Sudan ile Türkiye arasındaki stratejik ortaklığı desteklemek ve güçlendirmek için hazırız. Türkiye’nin tarihi Sevakin Adası’nda iyileştirme çabaları da büyük bir övgüyü hak ediyor” açıklamasında bulundu.