Talha Çamaş’tan Genel Kurul ve ibra yorumu

TÜRSAB Onursal Başkanı Memnun Talha Çamaş
TÜRSAB Onursal Başkanı Memnun Talha Çamaş

Last Updated on 26 Şubat 2018 by Yaşar Çelik

TÜRSAB 23. Genel Kurulu Divan Başkanı Talha Çamaş, Başaran Ulusoy’un ibra olmamış 22. dönemine ilişkin hesapların denetimi için seçilmiş yeni yönetimin de, genel kurul kararı doğrultusunda bir bağımsız denetim kurumuna başvurarak inceleme başlatabileceğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından TÜRSAB’ı genel kurula götürmekle görevlendirilen isimlerden biri olan ve TÜRSAB 23. Genel Kurulu Divan Başkanlığını yapan Talha Çamaş, ‘Bize Değişim Gerek Platformu’ lideri Firuz Bağlıkaya ve ekibinin kazandığı kongreyle ilgili genel bir değerlendirme yaparak, bundan sonrası için sürecin nasıl ilerleyeceğine dair turizmgunlugu.com’a özel açıklamalar yaptı.

“BİZİM GÖREVİMİZ BİTTİ, TOP ARTIK İLÇE SEÇİM KURULU’NDA!”

Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kendilerine verilen TÜRSAB’ı genel kurula götürme hem de genel kurula divan başkanlığı yapma görevlerinin, TÜRSAB 23. Genel Kurulu’nun tamamlandığı dün akşam (Pazar) itibariyle sona erdiğini ifade eden Çamaş, seçimi kazanan Firuz Bağlıkaya ve ekibinin ne zaman mazbatasını alarak iş başı yapacağı konusunda ise yetkinin Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu’nda olduğunu söyledi. Çamaş, “Yeni yönetime mazbatayı da yine Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu verecek. Seçim sonuçları Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu’na iletildikten sonra süreç başlayacak ki sanıyorum pazartesi (bugün) günü seçim sonuçları Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu’na verilir” dedi.

“DİVANA YAPILAN MÜDAHALE VE BASKI EN MİNİMUM DÜZEYDEYDİ”

TÜRSAB 23. Genel Kurulu’nun genel beklentinin aksine sakin geçtiğini belirten Çamaş, “Genel kurul öncesi çok şey yazıldı, çizildi ve konuşuldu. Bunların bazıları tansiyonu yükseltecek şekilde de oldu. Genel beklenti, genel kurulun çok ateşli ve sert geçeceği şeklindeydi. Ancak samimiyetle söyleyeyim ki benim beklentim buydu, böyle olacağına inanıyordum. Bunca senedir yaptığım divan başkanlıkları ya da katıldığım genel kurullarda gördüğümden daha farklı olmayacağını tahmin ediyordum ki nitekim öyle de oldu. Bu genel kurul çalışmasıdır, ateşin ve adrenalinin biraz yükselerek tepkilerin olması çok doğaldır. O kadar çok genel kurulda divana yapılan müdahale ve baskı gördüm ki bu en minimumuydu. O nedenle ben bütün katılımcılara ve adaylar teşekkür ettim. İlk gün, olabilecek en kısa zamanda çalışmalarımızı tamamladık ve arkasından malumunuz olduğu üzere önerge gereği kapalı bir oylama yapıldı… Orada da her hangi bir sıkıntı olmadı. O nedenle bence bu genel kurul bize yakışır ve en iyi şekilde tamamlandı” şeklinde konuştu.

“SEÇİLEN YÖNETİME HEP BİRLİKTE DESTEK OLMALIYIZ”

Genel kurulda tüm adaylara, kendilerini ve yapacaklarını ifade edebilecekleri ortam ve süreyi eşit şartlarda sunmaya özen gösterdiklerini ifade eden Çamaş, “Bütün genel kurullarda olması gerektiği gibi bizim genel kurulumuzda da her kim adaysa, başkalarını her hangi bir şekilde rahatsız etmeden sadece kendi yapacaklarını açıklamalıydı. Üyeler, seçilmeleri halinde adayların neler yapacaklarını duymak isterler… İlk gün, üyelerin çoğunluğunun salonda olduğu bir sırada bütün adaylara bunu yapabildiler. Öyle zannediyorum ki bu da ayrıca genel kurulun sakin geçmesine neden oldu. Adayların hepsi meslektaşımız, kardeşimiz… Seçilen yönetim eğer bizlere de bir çağrı yapar ve bir şey isterse, başımızın üstündedir! Neticede bir üyesi olarak her zaman üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Ancak bu genç arkadaşların, enerjileriyle TÜRSAB’ı çok rahat bir şekilde taşıyacaklarına inanıyorum” diye konuştu.

“BAĞLIKAYA DA İNCELEME BAŞLATABİLİR”

Başaran Ulusoy başkanlığındaki 22. dönemin yönetim ve denetiminin ibra edilmemesinin hukuki sonuçlarının ne olabileceğine ilişkin sorumuz üzerine de bir değerlendirme yapan Talha Çamaş, “İbra olmamış bir yönetimin hesapları, bir ay içerisinde her hangi bir üyenin bölge mahkemesine başvurarak incelenmesini istemesi halinde, tüm hesapların incelenmesi mahkemece yapılır veya tamamıyla bağımsız kurumlara yaptırılır. Çıkan sonuca göre de iş artık hukuken ilerler ve yaptırımlar başlar. Seçilmiş yeni yönetim kurulu da, genel kurul kararı bu yönde olduğu için bunu üstlenip bir bağımsız denetim kurumuna her şeyi inceletebilir. Hem hesapları hem faaliyetleri… Yeni yönetimin talebiyle bağımsız bir kurumun hazırladığı raporun hukuki sonuçları da ilgilileri bağlar” dedi.

Başaran Ulusoy’un son dönemi ibra edilmedi şimdi ne olacak?