Kars’ın Kanlı Tabya’sına yoğun ilgi

Last Updated on 2 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Son dönemde Doğu Ekspress’in de etkisiyle Kars’a olan ilgi gittikçe artarken literatüre “Kanlı Tabya” olarak geçen ve restore edilerek turizme kazandırılan Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi de gösterilen ilgiden nasibini aldı.

Bölgeyi ve müzeyi ziyaret eden Nevin Akçelik, kültür turizminin önemine dikkat çekerek, müzenin hayata geçmesinde büyük emekleri olan Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş başta olmak üzere herkese teşekkür etti.

Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ne dönüştürülen tabyadan oldukça etkilendiğini ifaden Akçelik, turizm muhabiri Halil Öncü’ye “Ülkemizde Kültür turizminin önemi her geçen gün daha da artıyor. Özellikle Doğu Bölgelerimizdeki kültürel varlıklarımızı görmek ve bu heyecanı yaşamak çok özel bir duygu. Osmanlı Devletince 18. yüzyılın başlarında doğu sınırlarının korunması için inşa edildiğini öğrendiğimiz tabyanın Kafkas Cephesi Harp Tarihi Müzesi’ne dönüştürülmesi ise çok iyi olmuş. Burada adeta tarihi bir yolculuğa çıktık. Osmanlı ve Kurtuluş Savaşı döneminde yaşananları birebir hissettik. Bu müzenin gerçekleştirilmesinde ve turizme kazandırılmasında emeği geçen başta Kültür ve Turizm Bakanımız Numan Kurtulmuş olmak üzere herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.