Bentour Reisen, İstanbul turlarını öne çıkarıyor

@turizmgunlugu
Bentour Reisen'in CEO'su Deniz Uğur

Last Updated on 8 Mart 2018 by Yaşar Çelik

Bentour Reisen’in CEO’su Deniz Uğur, “Antalya’ya bir dönüş var ama biz bunu İstanbul’a da aktarmak istiyoruz. Marketing olarak İstanbul’u ön plana koyduk ve çalışmalarımıza başladık” dedi.

ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı’na katılan Deniz Uğur, Türkiye satışlarının nasıl gittiği hakkında Turizm Günlüğü’ne açıklamalarda bulundu.

İsviçre merkezli Türk kökenli tur operatörü Bentour Reisen’in CEO’su Deniz Uğur, Türkiye’nin turizm yüzdesinin bu yıl çok daha yüksek olduğunu kaydederek istatistiksel oranlara bakıldığında Türkiye’nin oldukça iyi gittiğini vurguladı.

FİYATLAR YÜZDE 20 ZAMLI

Kendilerinin de bu sene 2-3 kat yoğunlukta çalıştıklarını ve yüzde 20 daha yüksek fiyattan tur sattıklarını ifade eden Deniz Uğur, “Geçen sene de iyi satmıştık ama maalesef müşteri kalitesi çok yüksek değildi. Bu yıl yüksek kaliteli müşterilerde iyi gidişat söz konusu” dedi.

Deniz Uğur, sorduğumuz “Almanların sadece Antalya ve Alanya’ya gelmelerinden dolayı İstanbul, Ege ve Kapadokya Bölgesi turizmcileri şikayetçi, bu pazarlara daha fazla Alman turist göndermeyi planlıyor musunuz?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

“Biz bir Türk şirketiyiz ve internasyonel düşünüyoruz. Tek Türkiye değil başka ülkelere de satmaya devam edeceğiz. İspanya olsun Yunanistan olsun ancak tabii ağırlımız Türkiye tarafından olacak.

Genellikle Antalya bölgesine ama tabii başta Dalaman, Bodrum, İzmir, İstanbul olmak üzere pek çok şehre müşteri getiriyoruz. Türkiye’ye karşı olan tepkiyi bozabildik. Bu anlamda Antalya’ya bir dönüş var ama biz bunu İstanbul’a da aktarmak istiyoruz. Marketing olarak İstanbul’u ön plana koyuyoruz. Bu yüzden İstanbul bazlı çalışmalarımız var.”