KAPTİD: “Alman acenteler bu yıl Kapadokya yok” dedi!

KAPTİD Başkanı Yakup Dinler

Last Updated on 9 Mart 2018 by Yaşar Çelik

KAPTİD Başkanı ve Dinler Hotels Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, Alman tur operatörlerinin geçmişte Kapadokya turları yaptıklarını söyleyerek bu yıl Kapadokya’nın olmadığını önemle vurguladıklarını dile getirdi.

ITB Berlin Turizm Fuarı’nın yoğunluğunu değerlendiren Yakup Dinler, “Bu yılki görüntüyü son iki yıla göre kıyasladığımızda pozitif olduğunu görüyorum. O yaşanan siyasi gerginlikler artık yok” dedi.

Akdeniz ve Ege Bölgesinin ciddi bir atak beklediğini kaydeden Kapadokya Turistik Otelciler Ve İşletmeciler Derneği (KAPTİD) Başkanı ve Dinler Hotels Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, fuar kapsamında görüştükleri Almanya bazlı Alman tur operatörlerinin geçmişte Kapadokya turları yaptıklarını söyleyerek bu yıl Kapadokya’nın olmadığını önemle vurguladıklarını dile getirdi.

TÜRKİYE’Yİ YOK SAYMAK ARTIK YOK

“Türkiye en azından kataloğa girmiş. Bir veya iki defa koymuşlar. Bu pozitif bir aşama” diyen Dinler, Türkiye’nin artık yok sayılmadığını belirterek depar sayısının bu sene çok sınırlı olacağının ancak gelecek sene 40-50 düzeylerini görebileceğinin altını çizdi.

KAPADOKYA’YA İLGİ UZAKDOĞU VE LATİN AMERİKA’DAN GELECEK

Kapadokya için Avrupa pazarındaki bu hareketsizliğin diğer pazarlarda geçerli olmadığını ifade eden Dinler, “Uzakdoğu’dan: Vietnam, Çin, Japonya ve Kore’den gelen tur operatörleri var. Bu destinasyonlardan görüştüğümüz misafirlerimiz var ve onlar Kapadokya’ya sıcak bakıyorlar. Aynı şey Kolombiya, Arjantin, Brezilya ve Peru’dan gelen acenteler için de geçerli. Kapadokya’da bir artış söz konusu olacak ama bu Avrupa pazarından değil diğer pazarlardan olacak” dedi.

KAPTİD Başkanı ve Dinler Hotels Başkan Yardımcısı Yakup Dinler, Kapadokya’ya Avrupalıların neden gelmediğini ise şöyle açıkladı:

“Sahile gelen turist, fiyat odaklı turist. Ama Kapadokya ise daha çok kültür, tarih, inanç turistlerine yönelik bir destinasyon. Bu gelen turistlerin gelir seviyeleri daha yüksek. Onlar için risklerin daha minimal düzeyde olması gerekiyor. Şu an bir sıkıntı yok Türkiye’de ama zaman ihtiyaçları var. O yüzden gelecek yıl itibariyle burada bir ivme bekliyoruz.  “