Araplar balayını Türkiye’de geçiriyor

Last Updated on 15 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

Türk gelenekleri benimseyen Araplar balayı tercihlerini Türkiye’den yana kullanıyor. SY Group, 2017 yılında Körfez bölgesinin çeşitli yerlerinden gelen Arap turistlerin balayı için neden Türkiye’yi seçtiğini anlattı.

Balayını Türkiye’de geçirmenin de Araplar arasında gittikçe popülerleşmeye başladığını ifade eden SY Group CEO’su Yaser Haddad, “Türkiye’nin iklimi, tarihi, gelenekleri ve otellerdeki birçok cazip seçenekler Arapları etkiliyor” dedi.

SY Group CEO’su Yaser Haddad

Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman gibi körfez ülkeleri ile turizm ticareti yapan SY Group CEO’su Yaser Haddad, son 10 yıldır Türkiye’ye böyle bir yönelim olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:

“Türkiye’yi balayı için tercih etmelerinin nedeni ise iklimi, doğal ve tarihi zenginlikleri, Müslüman bir ülke olması ve helal gıda tüketiminde sorun yaşamamaları. Bunun yanı sıra Türkiye’deki otel fiyatları, balayı paketleri çok cazip. Bu paketlerin içeriğini lüks otelde konaklama, süslenmiş özel odalar, teknede akşam yemeği, tekne gezisi ve özel araç şeklinde özetleyebiliriz. Balayı için Türkiye’ye gelen Arap çiftlerin gittikçe popülerleşen bir diğer isteği ise balayının ilk günü Türk geleneklerine göre süslenmiş araba ile İstanbul turu düzenlemek. Şirket olarak balayı çiftlerinin bütün isteklerine cevap veren çözümleri bir araya getiriyoruz.”

SY Group CEO’su Yaser Haddad, ilkbahar ile birlikte balayı çiftleri sayısının artacağını, 2018’de Körfez ülkelerinden gelen turist sayısının ise 5,5 milyonu bulmasını beklediklerini kaydetti.