30 bin taksi sürücüsünden sadece 10 bini belgeli!

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Eski Başkanı Yahya Uğur

Last Updated on 22 Mart 2018 by Turizm Günlüğü

2017 yılından bu yana İstanbul’da şoförler için bir şart haline getirilen Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi, yaklaşık 30 bin taksi şoföründen yalnızca 10 bininde bulunuyor.

17 bin 395 taksinin bulunduğu İstanbul’da 30 bin taksi şoföründen yaklaşık 10 bininde olan bu belge hakkında konuşan İTEO Eski Başkanı Yahya Uğur, tek sıkıntılarının kaçak çalışan şoförlerin çok olması yönünde!

CNN Türk’te yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME) tarafından şart haline getirilen belgeye sahip olmayan şoförler hakkında konuşan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Eski Başkanı Yahya Uğur, “Tek sıkıntımız kaçak çalışan şoförlerin çok olması” dedi.

Taksi şoförleri ise birçok şoförde söz konusu belgenin bulunduğunu belirtiyor. Belgesini gösteren bir taksi şoförü, ancak hastalık ve zorunlu hallerde araçlarını bir başka şoföre verdiklerini ifade etti.

BELGESİ OLMAYANA CEZA

Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesini alabilmek için ise taciz, gasp, terör ve uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak suçlarından yargılanmamış olmak, psikoteknik belgesi, ehliyet GBT’si, tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık raporu gerekiyor. Başvurusu uygun görülenler belgeyi alabilirken belge yenileme sürecininde unutulmaması şart. Gerekli talimatları yerine getirmeden ve belgeye sahip olmadan taksi kullanırken yakalanan sürücüye ve plaka sahibine ceza kesiliyor. Taksi de trafik polisi tarafından otoparka çekiliyor.