İşte İTO seçimlerinin galibi

Last Updated on 7 Mayıs 2018 by Yaşar Çelik

İTO 23. Komite Yolcu Taşımacılığı ve Seyahat Acenteleri Komitesi seçimlerini otobüs taşımacıları ile bazı hac ve umre acentalarının oluşturduğu Turuncu Liste kazandı.

420 binden fazlası üyesiyle Türkiye’nin Türkiye’nin en büyük ticaret odası olan İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) bugün organ seçimleri heyecanı yaşandı. İstanbul Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen İTO organ seçimlerinde oy verme işleminin bu akşam saat 17:00 itibariyle tamamlanmasının ardından sandıklar açılarak oyların tasnifi yapıldı.

MAVİ VE TURUNCU LİSTE YARIŞTI

İTO 23. Komite Yolcu Taşımacılığı ve Seyahat Acenteleri Komitesi seçimleri için Sürpriz Turizm’in sahibi Semih Semihoğlu ve yeni TÜRSAB Yönetimi ortaklığında oluşturulan Mavi Liste ile Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED), Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF), Turizm Taşımacıları Derneği (TD) ve bazı hac/umre acentelerinin birleştiği Turuncu Liste yarıştı. Seçimi 50 oy farkıyla otobüs taşımacıları ile bazı hac ve umre acentelerinin oluşturduğu Turuncu Liste kazandı.

“ACENTACILAR  İTO SEÇİMLERİNE YETERİNCE KATILIM GÖSTERMEDİ”

Mavi Liste’de yer alan Arnika Turizm’in sahibi İbrahim Tanrıverdi, seçimlerin ardından Turizmgunlugu.com’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Mavi Liste olarak biz 243, otobüs taşımacılarının oluşturduğu Turuncu Liste ise 292 oy aldı. 50 oy farkla seçimi kaybettik. Belki otobüsçülerle birlikte bir liste yapmak lazımdı. Bizim acentacılar çok da bu işe sıcak bakmadılar. İstanbul gibi bir trafiğin çok yoğun bir metropolde insanın gelip de böyle bir mekanda oy kullanabilmesi için biraz aidiyet duygusunun olması lazım. Çoğu meslektaşımız maalesef bu işin bilincinde bile değil. ‘İTO’ diyorsunuz,’ İTO ne’ diyor. Bırakın komitesini filan hiçbir şey bilmiyor. Bir kere bunu bilmeyen birisi İstanbul gibi bir şehirde İTO seçimlerine gelip de bir gününü harcamaz. Mesele bu. Otobüs taşımacıları bu işe çok asıldılar. Bizim acentacılar maalesef organize olamadı. TÜRSAB da bu konuda çok aktif bir rol oynamadı. Acentacılar olarak bizden yaklaşık 550 kişi oy kullanması gerekirken gelip oyunu kullanan acenta sayısı 243 kişiydi. Üçte birimiz ancak gelip oyunu kullandı. Aidiyet duygusunun yetersizliği ve seçimin yapıldığı yerin uzak olması seçimi kaybetmemize neden oldu” .

İTO ‘da Mavi ve Turuncu liste yarışıyor