Türkiye-Özbekistan turizmi için önemli imza

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Özbekistan Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi Başkanı Aziz Abdulhakimov

Last Updated on 10 Nisan 2018 by Yaşar Çelik

Özbekistan Cumhuriyeti Turizm Geliştirme Devlet Komitesi ile TÜRSAB, Türkiye ve Özbekistan arasındaki turizm hareketlerini geliştirmek için “Turizmi Geliştirme İş Birliği Anlaşması” imzaladı.

Özbekistan Turizmi Geliştirme Devlet Komitesi Başkanı Aziz Abdulhakimov ve TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın imzaladığı anlaşma için düzenlenen tören, 10 Nisan 2018 tarihinde TÜRSAB Genel Merkez Binası’nda gerçekleştirildi.

İmza töreninde bir konuşma yapan Özbekistan Cumhuriyeti Turizm Geliştirme Devlet Komitesi Başkanı Aziz Abdulhakimov, sözlerine TÜRSAB Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerini yeni görevlerinden dolayı tebrik ederek başladı. Türkiye’deki seyahat acentaları ile yakın bir işbirliği kurmak istediklerini bu sayede Özbekistan’ın aldığı turist sayısını arttırmayı hedeflediklerini dile getiren Abdulhakimov, bu açıdan TÜRSAB ile imza attıkları iş birliği anlaşmasının sağlayacağı katkının büyük olduğunu belirtti. Abdulhakimov, Özbekistan’ın özellikle inanç turizmi açısından Türk misafirlerin dikkatini çekebilecek potansiyeli olduğunu sözlerine ekledi.

Özbekistan, Türkiye’deki seyahat acentaları ile yakın bir işbirliği kurmak istiyor.

Toplantıda bir konuşma yapan 24. Dönem Antalya Milletvekili ve Özbekistan Cumhuriyeti Turizm Geliştirme Devlet Komitesi Başkan Danışmanı Sadık Badak, TÜRSAB Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerini göreve seçilmelerinden dolayı kutlayarak sözlerine başlarken Özbekistan ile Türkiye arasındaki turizmin gelişimi için atılabilecek adımlara dair değerlendirmelerde bulundu.

Firuz Bağlıkaya, TÜRSAB olarak Özbekistan ile imzaladıkları anlaşmanın göreve gelmelerinin ardından imzaladıkları ilk resmi iş birliği anlaşması olduğunu belirtti.

YENİ DÖNEMİN İLK RESMİ İŞBİRLİĞİ ANLAŞMASI

TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya ise imza töreninde yaptığı konuşmada, Özbekistan turizminin gelişimi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Özbekistan’ın turizm alanında gelişim hedefini önemsediklerini söyleyen Bağlıkaya, TÜRSAB olarak Özbekistan ile imzaladıkları anlaşmanın göreve gelmelerinin ardından imzaladıkları ilk resmi işbirliği anlaşması olduğunu belirtti.

Anlaşmanın Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Özbekistan’a gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesinde imzalandığına dikkat çeken Bağlıkaya, “İşbirliği anlaşmasının amacı karşılıklı olarak iki ülke arasındaki turizmi geliştirmek. Sayın Cumhurbaşkanımızın Özbekistan’ı ziyareti öncesinde böyle bir işbirliği protokolünü o bütünlüğün içerisinde kendi sektörümüzle ilgili çalışmanın başlangıcı olarak görüyoruz. İnanıyorum ki Cumhurbaşkanımızın Özbekistan temasları ile birlikte yalnızca turizm alanında değil diğer alanlarda da ilişkilerimizi geliştirecek temaslar kurulacak. Biz de TÜRSAB olarak üzerimize düşen her şeyi kardeş ülke Özbekistan için yapacağız. Bundan emin olabilirsiniz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından işbirliği anlaşmasına imza atılırken karşılıklı olarak hediye takdimi gerçekleştirildi.