Caz müziğin usta isimleri Antalya Akra Caz Festivali’nde!

Last Updated on 14 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Antalya’da ilki gerçekleşecek olan Akra Caz Festivali, dünyaca ünlü sanatçıları modern ve klasik cazın yanı sıra caz müziği; funk, rock, latin, soul ve elektronik tarzla harmanlayan renkli bir müzikal yelpazeyle izleyicisiyle buluşturacak.

Antalya Akra Caz Festivali, 02-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Akra Hotels Antalya’nın bahçesine kurulacak açık hava sahnesinde, Akdeniz’in ve Beydağlar’ın eşsiz manzarası eşliğinde gerçekleşecek.

Festivalin ilk konuğu; dünya müziklerini muhteşem bir uyumla harmanlayarak, dinleyenlerini Sefarad müziğine uzanan geniş bir coğrafyada yolculuğa çıkaran Yasmin Levy, 2 Mayıs Çarşamba akşamı izleyicilerle buluşuyor. Gecede ayrıca; Akra Jazz Band ile birlikte Türkiye’nin önde gelen müzisyenlerinden trompetçi İmer Demirer ve saksafoncu Serhan Erkol sahne alacak.

HİÇ BİR MÜZİK KALIBINA SIĞMAYAN GRUP: ELECTRO DELUXE

Funk, soul, hiphop ve elektro müziği, caz müzikle birleştiren Fransız grup Electro Deluxe ise 4 Mayıs Cuma akşamı müziklerindeki enerji ile sıra dışı bir deneyim yaşatacak. Thomas Faure (saksafon), Gael Cadoux (piyano), Arnaud Renaville (davul), Jeremie Coke (bas), Vincent Payen (trompet), Bertrand Luzignant (trombon) ve vokalde James Copley’den oluşan grup; 4 Mayıs Cuma akşamı saat 20:00‘da Akra Hotels’de sahne alacak.

Kendini hiçbir müzik kalıbına sığdırmayan, sürekli yeni şeyler deneyip, kendini her seferinde yeniden keşfeden grup; yaptıkları her albümde ve sahnelerinde kendi müziklerinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

ÇIPLAK AYAKLI DİVA: CESARİA ÉVORA GECESİ

Festivalin en özel gecelerinden biri de 5 Mayıs Cumartesi akşamı gerçekleşecek olan ‘Çıplak Ayaklı Diva’ olarak hafızalarda iz bırakan Grammy ödüllü efsane isim Cesaria Évora’nın anısına düzenlenen “Cesaria Évora Gecesi” olacak. Gecede; yıllarca bu efsane isimle çalışan Lura, Teofilo Chantre, Nancy Vieira, Lucibella, Elida Almeida gibi Cape Verde’li harika müzisyenlere Cesaria Évora Orkestrası eşlik edecek. Ayrıca Portekiz’in fadosu, Brezilya’nın sambası ve caz müzik başta olmak üzere Latin müziklerinin bir karışımı Morna’nın dünyadaki bir numaralı temsilcisi olan Cesaria Évora’nın şarkıları seslendirilecek.

FAZIL SAY’IN İLK VE GÜZ ŞARKILARI AYNI SAHNEDE

Dünyaca ünlü besteci ve piyanist Fazıl Say’ın; Türk edebiyatının unutulmaz şairlerinin şiirlerini besteleyerek yaptığı şarkı albümlerinden ilki olan “İlk Şarkılar” ve son albümü “Güz Şarkıları” harika bir konserle, 9 Mayıs Çarşamba akşamı izleyici ile buluşacak. Fazıl Say’ın piyanodaki cesur ve özgün yorumuna, solist Serenad Bağcan’ın güçlü sesi eşlik ediyor. Güz Şarkıları’nda ise yaratıcı bir yorumcu olan Ece Dağıstan piyanoya hayat verirken, Güvenç Dağüstün etkileyici sesiyle solist olarak yer alıyor.

Orkestrada ise Ediz Hafızoğlu (davul), Volkan Hürsever (kontrbas), Gürtuğ Gök (saksafon), Derya Türkan (kemençe), Hakan Güngör (kanun) gibi usta isimler var. Doğu-Batı sentezi, Türk musikisi, caz, kabare müziği, nostaljik melodileri ve herkes için akılda kalıcı sözleri ile her biri farklı stilde ve farklı konularda olan şarkılar, 9 Mayıs Çarşamba akşamı saat 20:00‘de Akra Hotels sahnesinde dinlenebilir.

EN İYİ CAZCILAR BİR ARADA

Festivalde, 11 Mayıs Cuma akşamı ise cazın Türkiye’deki usta isimleri aynı sahnede buluşacak. Türkiye’nin en iyi caz vokallerinden Elif Çağlar, Çağrı Sertel (piyano), Volkan Hürsever (kontrbas) ve Ediz Hafızoğlu (davul) ile birlikte quarteti olarak sahne alırken; aynı gecede yerli müzik sahnesinin en başarılı davulcuları arasında sayılan Ediz Hafızoğlu, “Nazdrave & Friends“ adını verdiği projesinde, Türkiye’nin en iyi caz vokallerinden Jülide Özçelik ve Ülkü Aybala Sunat ile birlikte 11 Mayıs Cuma akşamı 20:00‘de Akra Hotels’de dinleyenlerin karşısında olacak.

FRANSIZ MELODİLERİNİN RUHU

Festival; 12 Mayıs Cumartesi akşamı, Küba, Porto Rico, Akdeniz ve Fransız ritmlerini cazla harmanladığı canlı ve bir o kadar duygu yüklü şarkıları ve danslarıyla sahnede muhteşem bir enerji yakalayan Fransız şarkıcı Dany Brillant ve öncesinde Türkiye’nin duayen gitaristlerinden Neşet Ruacan’ı konuk eden Akra Jazz Band ile sona erecek.

BİLETLER BİLETİX’TE

02-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Akra Hotels Antalya’da gerçekleşecek Antalya Akra Caz Festivali’nin biletleri yurtiçinde ve yurtdışında Biletix’te satışta. Festival biletleri, Biletix gişelerinden ya da www.biletix.com adresinden alınabilir.