Cennet-Cehennem’e 10 milyon TL’lik proje

Cennet-Cehennem Obrukları, Mersin

Last Updated on 16 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Kalkınma Bakanlığınca Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan “Cennet-Cehennem obrukları”na asansör ve seyir terası yapılacak.

10 milyon liralık geliştirilen bu projeyle 75 metre derinlikteki ‘Cennet’ olarak adlandırılan obruğa asansör, 130 metre derinlikteki ‘Cehennem’ isimli alana da cam seyir terası kazandırılacak.

Timeturk.com’dan Sezgin Pancar’ın haberine göre birçok insanın ziyaret ettiği Doğu Akdeniz’in önemli bir turizm bölgesi olan Cennet-Cehennem’in restore edilerek daha cazip hale getirileceğini söyleyen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin’in, kültürel miraslarıyla bir açık hava müzesi konumunda olduğunu belirterek, tarihi eserlerin daha fazla ziyaretçiyle buluşması için harekete geçtiklerini ifade etti.

10 milyon liralık projeyle Silifke ilçesinde bulunan “Cennet-Cehennem obrukları” için de çalışmalara başladıklarını ve Kalkınma Bakanlığının 2017 yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında, antik dönemden kalan obruklara yönelik proje hazırlandığını söyleyen Lütfi Elvan, “Cennet-Cehennem, birçok insanın ziyaret ettiği ettiği bir turizm bölgesi. Burada da çok ciddi eksiklikler var. Obruklara iniş çıkış çok zordu. Buraya bir asansör ve seyir terası yapıyoruz. Böylece turistlerin obrukları daha iyi incelemesini sağlayacağız. Aşağı yukarı 10 milyon liralık bir proje geliştirdik. Şu anda çalışmaya başladık. Orayı daha da zenginleştiriyoruz, görkemli hale getiriyoruz” dedi.

Cennet-Cehennem obruklarında yürütülecek projenin ayrıntıları ise şöyle:

– Çevre düzenlemesi yapılacak. Cennet obruğundaki merdivenler ile bu obruktaki Meryem Ana Kilisesi’nde restorasyon gerçekleştirilecek.

– Cennet obruğuna iniş için asansör projelendirilecek, ören yerindeki tarihi Zeus Tapınağı da restorasyon çalışmalarından geçirilecek. Cehennem obruğuna ise cam seyir terası kazandırılarak, ziyaretçilerin 130 metrelik derinliğindeki obruğu incelemesi sağlanacak.

– Çalışmalar boyunca turistik alan ziyarete açık bırakılacak ve kafeterya ve ek binalar yıkılmadan, yeni binalar yapılacak. Yeni binaların tamamlanmasının ardından eski binalar yıkılacak.

– Yeni binalarda kafeterya, sinevizyon salonu, bebek bakım odası, bilet satış bölümleri, hediyelik eşya satış alanları, mescit ve tuvaletler yer alacak.