Uluslararası MICE Derneği’nde büyük değişiklik

Last Updated on 23 Nisan 2018 by Yaşar Çelik

Uluslararası MICE Derneği (I-MICE), gerçekleştirdiği 1.Olağanüstü Genel Kurulu’nda bundan sonra ‘Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği’ adıyla devam etme kararı aldı.

21 Nisan Cumartesi günü CVK Park Bosphorus Hotel İstanbul’da düzenlenen toplantıda dernek üyeleri, tüzükte bazı güçlendirmeler yapılması için bir araya geldi.

En önemli güçlendirme isim değişikliğinde oldu. Buna göre derneğin adı büyük bir endüstri olan Mice sektörüne yönelik “Uluslararası MICE Endüstrisi Derneği” (International Association of Mice Industry) olarak değiştirildi.

Tüzükte yapılan diğer önemli güçlendirmeler ise; artık derneğin yönetim kurulunun 5 asil + 5 yedek üye yerine 9 asil ve 9 yedek üye olarak revize edilmesi ve disiplin kurulunun 3 asil ve 3 yedek üye olarak eklenmesi olarak göze çarptı.

“DERNEK OLARAK BİRÇOK PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Toplantı da söz alan Uluslararası MICE Derneği Başkanı Serdar Söyler, “Tüm sektör paydaşlarını bir araya getirmek ve kitlesel düzeyde muhatap olmak adına yola çıkan ve bu yolda hızlı fakat emin adımlarla yoluna devam eden derneğimiz 2017 yılı içerisinde tüm sektör paydaşlarına yönelik 7 adet eğitim, 1 adet sosyal sorumluluk projesi, 2 adet yurt içi fam trip, 2 adet yurt dışı fam trip, 3 adet network etkinliği, sektörel anketler, Mice Business adlı TV projesi ve fuar katılımları gibi bir çok proje gerçekleştirdi” dedi.

“YAPILACAK ÇOK ŞEY, GİDİLECEK ÇOK YOL VAR”

Tüm karar ve oylamaların oy birliğiyle olduğu toplantıda söz alan Uluslararası MICE Derneği 2. Başkanı Hüseyin Kurt, dernek olarak çok üretken, aktif dinamik ve enerjisi yüksek bir dernek olduklarını dile getirerek “Sektöre dokunmak, proje üretmek adına yapılacak çok şey ve gidilecek çok yol var. Bu bağlamda bu kongremizde en önemli değişikliğimiz bir çok sektör paydaşı dostumuzun da olduğu ‘İCRA KURULU’ dediğimiz 30 kişilik yönetim takımıyla devam ediyor olacak olmamızdır” açıklamasında bulundu.

Hüseyin Kurt, konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Unutulmamalıdır ki sektör paydaşlarıyla aynı masada oturup sorunları ve problemleri birlikte konuşmuyorsanız çözüm bulunması ve projeleri de birlikte üretmiyorsanız başarıya ulaşması mümkün değildir. Biz de bu bağlamda yeni yönetim takımımızda otel, transport, dekor, ses-ışık-teknik, insan kaynakları, sanatçı menajerliği, rehber, ajans – prodüksiyon, bilişim, ozalit – baskı, fuar, animasyon ve eğlence hizmetleri, yüzer tesis işletmeleri sektörlerinde faaliyet gösteren dostlarımızı aramıza aldık. Artık çok daha güçlüyüz.”

“30 KİŞİLİK İCRA KURULU İLE GÖREVDEYİZ”

Toplantıda söz alan bir diğer isim ise Yönetim Kurulu Üyesi Mali Kanji, “Önümüzde 3 senelik bir görev süresi ve çok yoğun bir ajanda var. İcra Kurulu üyelerimizin gözetiminde olacak çalışma grupları ve komisyonlarımız üretmek için göreve talip olduk ve yola koyulduk. Hep birlikte çok güzel çalışmalara imza atacağımıza inancımız tam” şeklinde konuştu.

YENİ YÖNETİMDE 2 KADIN ÜYE

Olağanüstü genel kurul sonrası yeni yönetim ilk toplantısını gerçekleştirerek görev dağılımını paylaştı. Dikkat çeken en önemli detaylardan biri de 2 kadın üyenin yeni yönetimde yer bulması oldu. İşte yapılan toplantı da görev dağılımı şu şekilde:

1. Serdar Söyler / Yönetim Kurulu Başkanı
2. Hüseyin Kurt / 2. Başkan
3. Işıl Özmen / Genel Sekreter
4. Mali Kanji / Sayman Üye
5. Umut Kaya / Üye
6. Serdar Uğur Girgin / Üye
7. Nurçin Yürekli / Üye
8. Ferhat Özdemir / Üye
9. Kubilay Şahin / Üye

Uluslararası MICE derneğinin lansman gecesi turizm sektörüne umut oldu