Yeşil şehirler sıralamasında İstanbul kaçıncı oldu?

Last Updated on 30 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Hızlı nüfus artışı, kentsel dönüşüm şehirlerde her geçen gün yaşanabilir alanları betonlaşmayla karşı karşıya bırakırken yeşil şehirlerin oranı gün geçtikçe azalıyor. Seyahat sitesi TravelBird ve medyadan yansıyan bilgilere göre yeşil şehirler sıralamasında birinci İzlanda olurken İstanbul, listenin 49. sırasında yer aldı.

50 popüler şehir arasında yapılan yeşil şehirler sıralamasında ilk sırada yer alan Reykjavik kentini ikinci sırada, kişi başına 357 metrekare yeşil alan düşen Yeni Zelanda’dan Auckland takip etti.

Ajans Press’in Hollanda merkezli seyahat sitesi TravelBird’den ve medya yansımalarından derlediği bilgilere göre İstanbul’daki betonlaşma ve yeşil alan yetersizliği ile alakalı 4 bin 482 haber çıkışı tespit edildi. Haber çıkışlarındaki yoğunluğun özellikle yaz aylarında artması dikkat çekti.

İzlanda ve Yeni Zelanda’nın ardından üçüncü sırada ise Slovakya’nın başkenti Bratislava yer aldı. Kentte kişi başına 333 metrekare yeşil alan düştüğü saptandı.

İlk üçü takip eden diğer kentler ise şöyle: Götheborg, Sidney, Prag, Roma, Bern, Hamburg ve Riga.

Listenin son sırasında ise Japonya’nın başkenti Tokyo yer alırken, Tokyo’da kişi başına sadece 4,03 metrekare yeşil alan düştüğü görüldü. Listenin 48. sırasında ise kişi başına 6.45 metrekare yeşil alan düşen Yunanistan’ın başkenti Atina yer alırken, Atina bu rakamla Türkiye’nin bir basamak üstüne yerleşmiş oldu.