Zafer Bölgesinin turizmdeki yeni gücü: ZAFTODER

ZAFTODER Kurucu Başkanı Ali Gümüşhan

Last Updated on 30 Nisan 2018 by Turizm Günlüğü

Milli Kurtuluş mücadelesinde önemli bir rol oynayan ve bugün Zafer Bölgesi olarak adlandırılan Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak’taki otelciler güçlerini ZAFTODER (Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği) çatısı altında birleştirdi.

Zafer bölgesinin tarihi, kültürel ve yerel lezzetler anlamında turistik açıdan zengin bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan ZAFTODER Kurucu Başkanı Ali Gümüşhan, tanıtım alanlarını güçlendirerek bölge turizmini yükseltmeyi hedeflediklerini açıkladı.

ZAFTODER Kurucu Başkanı ve aynı zamanda İkbal Termal Hotel Genel Müdürü Ali Gümüşhan, derneğin kuruluş amacı ve hedeflerini Kerem Köfteoğlu’na anlattı.

Derneğin kuruluşunun ilginç bir rastlantı sonucu Sevgililer Günü’nün kutlandığı 14 Şubat’a denk geldiğini anımsatan Ali Gümüşhan, birlik hakkında şöyle konuştu:

HEDEF: 50 ÜYE İLE TÜROFED’E KATILMAK

“Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illeri Milli Kurtuluş mücadelesinde önemli bir rol oynadılar. Bu yüzden burası artık ‘Zafer Bölgesi’ olarak anılıyor. Bölgedeki dokuz termal otelin genel müdürü olarak ülkemizin kaderini değiştiren zafer ruhundan esinlenerek 2,5 ay önce Zafer Turistik Otelciler ve İşletmecileri Derneği’ni kurduk. Kurucu otellerin yatak kapasitesi toplamda 6 bine ulaşıyor. Bölgemizdeki yatak kapasitesi ise 24 bini aşıyor. Önümüzdeki dönemde turistik otel ve işletmecilerden üye sayımızı 50’ye çıkarıp Türkiye Otelciler Federasyonu’na (TÜROFED) katılmayı hedefliyoruz.

BÖLGE TANITIMINA YÖNELECEKLER

Zafer bölgesinin tarihi, kültürel ve yerel lezzetler anlamında turistik açıdan zengin bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Gümüşhan, tanıtım eksikliğinden yakınarak Afyonkarahisar’ın sahip olduğu ‘Yaren Gecelerinin, Urfa’daki Sıra Gecelerinden hiç de aşağı olmadığını belirtti. Sözlerine şöyle devam etti:

“Keza dünyada eşine az rastlanan bir müzik aletleri müzemiz var. Ama bunları yeterince tanıtamıyoruz. ZAFTODER olarak, Dünya Motokros Şampiyonası’nın Afyon’da yapılması için gerekli desteği veriyoruz. 10 kişinin katılacağı bu şampiyona, 210 ülkede günde ortalama 400 milyon kişi tarafından sosyal medya ağlarından izlenecek. 180 ülkede TV’den canlı veya banttan yayınlanacak. Bölgenin diğer alanlarda da etkin şekilde tanıtılabilmesi için profesyonel halkla ilişkiler hizmeti almayı planlıyoruz.”

GENEL KURULA 6 AY VAR

Dokuz otel genel müdüründen oluşan kurucular tarafından yönetilen ZAFTODER’in yasa gereği altı ay içinde ilk genel kurulun yapılması planlanıyor.

Genel kurulda üyelerin oylarıyla belirlenecek olan yeni yönetim, derneğin tüzüğüne uygun olarak, kamu ve özel sektörle işbirliği halinde Zafer bölgesini Türkiye’de etkin tanıtma çalışmalarına hız verecek. Bu noktada girişimci, yatırımcı ve yöneticileri bir araya
getirip, ortak akılla bazı çalışmaları organize edecek. Bu çalışmalar arasında: Kurs, seminer, panel gibi eğitim faaliyetlerinin yanı sıra, bölgeye ilişkin merkezi bilgi, belge, dokümantasyonları oluşturup, yayınlar çıkarılacak. Söz konusu çalışmaların hepsinin de turizmden ekmek yiyen tüm kurum ve kuruluşların desteğiyle yapılması planlanıyor.