Kadıköy’ün popüler mekanı Salpa Bar yaza hazır

Kadıköy'ün popüler mekanı Salpa Bar
Kadıköy'ün popüler mekanı Salpa Bar

Last Updated on 8 Mart 2022 by Yaşar Çelik

Küçük, samimi ve modern izler taşıyan Türkiye’nin ilk vejetaryen & vegan barı
Salpa Bar, kafe&bar konsepti ve hizmet kalitesi ile Kadıköy’ün en çok tercih edilen mekanları arasında yer alıyor.

Mekanın ayrıntılarını, sundukları hizmetleri ve menülerindeki lezzetlerini Turizm Günlüğü’ne anlatan Salpa Bar Yöneticisi Hasan Özsabır, yerli ve yabancı müşterilerden oldukça iyi geri dönüş aldıklarını belirtti.

Salpa Bar İşletme Sahibi Hasan Özsabır ve Ortağı Deniz Özay (Soldan Sağa)

2016 yılında işletmeci olarak başlayan ve 2017’nin Aralık ayında Salpa’yı alan barın yöneticisi Hasan Özsabır, müşteri profilini, Kadıköy’ün artık Taksim’e oranla daha fazla tercih edilmesini de değerlendirerek şu açıklamalarda bulundu:

“Son birkaç senede kendi sektörümden piyasayı değerlendirdiğimde çok şeyin değiştiğini görüyorum. Mesela, çok sayıda alkollü mekan açıldı. Bunun sonucunda Taksim’de bulunan 10-15 yıllık mekanlar Kadıköy’e gelerek hizmet vermeye başladı. Bir diğer etkisi ise Taksim’deki dönüşüme bağlı olarak gerçekleşti. Yani oradaki insan profilinin değişmesi, mülkiyetlerdeki el değiştirmeler, kentsel dönüşüm gibi faktörler mekanları buraya çekti. Taksim turizmle değil, gece hayatıyla dönen bir yerdi. Mekanların Kadıköy’e gelmesini olumlu buluyorum. Şu an Kadıköy’de alkollü mekan sayısı 300’e kadar çıktı. Belediye bu konuda elinden geldiğince görevini yapıyor. Ancak gelen kitlenin kalitesinin artırılması için yerel yönetimlerin çabası eksik kalıyor.

Perşembe günü ise saat 20.00-24.00 arasında müşterilerimizle bir oyun oynuyoruz. Cuma-Cumartesi günleri de DJ setimiz ya da canlı müziğimiz oluyor.

YABANCILAR CANLI MÜZİĞİ TERCİH EDİYOR

Müşteri profiline baktığımızda ise genellikle 25-35 yaş arası yerli yabancı insanları ağırlıyoruz. Ancak bu noktada yabancıların daha çok canlı müziğin yapıldığı mekanları tercih ettiklerini söyleyebilirim. Ayrıca gezmek ve sahaflarda vakit geçirmek için de geliyorlar.

Salı günü bütün kadın müşterilerimize yüzde 30 indirim yapıyoruz…

SALPA’DA 4 GÜN BOYUNCA ETKİNLİK

Salpa’da 4-5 gün olmak suretiyle etkinliklerimiz var. Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri sabit etkinliklerimiz oluyor. Salı günü bütün kadın müşterilerimize yüzde 30 indirim yapıyoruz, Çarşamba günü aperatif yemek servisimizi ücretsiz olarak veriyoruz, hatta bu etkinliğimiz öğrenciler tarafından çok tercih ediliyor. Perşembe günü ise saat 20.00-24.00 arasında müşterilerimizle bir oyun oynuyoruz. Cuma-Cumartesi günleri de DJ setimiz ya da canlı müziğimiz oluyor. Çaldığımız müzikler arasında ağırlık Rock-Blues olmak üzere, reggie, rock, underground gibi parçalar yer alıyor. Salpa Bar işletmecisi Öner Kuru’nun organizasyonu ve emekleri ile gerçekleşen etkinliklerimize şimdi de “Ozzy ile Salpalayın” isimli bir dizi etkinlik gerçekleştirmeye başladık. Her hafta düzenlenecek bu etkinler kapsamında, özellikle gençlerin yakından tanıdığı müzisyen, yazar gibi konukları ağırlıyoruz. Örneğin ilk konuklarımız, Sattas’ın solisti Orçun Sünear ile yazar Doğu Yücel oldu.

Çarşamba günü aperatif yemek servisimizi ücretsiz olarak veriyoruz.

YORMAYAN PUB MUTFAĞI

Mutfağımız tipik pub-bar mutfağına evrildiği için atıştırmalıklar, hamburger, şinitzel, ızgara köfte gibi içkinin yanında gidebilecek lezzetler sunuyoruz. Fakat bir pub için fazlasıyla iddialı tatlarımız var. Buraya sadece yemek yemek için gelen müşterilerimiz oluyor. Ciğer tabağımız ve hamburgerimiz için spesiyalitelerimiz diyebilirim. Ayrıca vejetaryen müşterilerimiz için hazırladığımız seçeneklerimiz de mevcut.

FEEDBACKLER SAĞLAM

Sosyal medya hesaplarımızdan ve farklı mecralara verdiğimiz reklamlarla insanlardan iyi bir geri dönüş alıyoruz. En çok aktif olduğumuz mecra ise Instagram hesabımız.”

Adres: Osmanağa Mahallesi, Piri Çavuş Sokak, No: 3 Kadıköy, İstanbul

Instagram ve Facebook: @salpabar