Odamigo acentalara daha çok kazandırıyor

Odamigo Ways & Rooms Genel Müdürü Levent Apaydın

Last Updated on 12 Mayıs 2018 by Yaşar Çelik

A kalite bir helpdesk hizmeti veren, her durumda seyahat acentalarının yanında olmayı ilke edinen Odamigo Ways & Rooms, hem uçak hem otel hem tren alanlarında olabildiğince fazla tedarikçiyi bir araya getirerek acentalara piyasanın çok altında avantajlı fiyatlar sunuyor.

2011 yılında Türkiye’de kurulmuş bir turizm teknoloji firması olan ve seyahat acentalarının tedarikçiler ve toptancılar ile buluşmasını sağlayan web tabanlı hizmet sunan Odamigo Ways And Rooms, hava yolu firmaları ve tedarikçiler ile yaptığı özel anlaşmalarla piyasanın çok altında fiyatları sadece TÜRSAB/KITSAB üyesi seyahat acentalarına sunuyor. Seyahat acentalarına yurtdışı münferit turlarında yüzde 40 varan indirimlerle otel rezervasyonu yapma, uçak ve tren biletleme imkanı sağlayan Odamigo Ways & Rooms’un Genel Müdürü Levent Apaydın, Turizmgunlugu.com’un sorularını yanıtladı:

TERCÜBELERİNİ SEKTÖRÜN YARARINA DÖNÜŞTÜRMEK İÇİN ODAMİGO’YU KURDU

1994’te Galatasaray Lisesi’nden mezun olduğu gün itibariyle turizm sektöründe çalışmaya başlayan Apaydın, ilerleyen yıllarda Belçika merkezli bir tur operatörünün genel müdürlüğünü yaptıktan sonra, 2008 yılında Türkiye‘ye dönerek farklı şirketlerde üst düzey yöneticilik pozisyonlarında bulundu. Türkiye’de bulunduğu süre zarfında Fransızca, İngilizce turist rehberliği kokartı almanın yanı sıra incoming alanında deneyim kazanırken; Belçika’da geçirdiği zaman zarfında seyahat acentelerine yönelik ürün pazarlama ve online uygulama gelişimi alanında kendisini geliştirdi. 2010-2012 yılları arasında resmi heyetlere yurt dışı gezilerde tur liderliği/mihmandarlık yaparak yaklaşık 80 ülkeyi gezen Levent Apaydın, daha sonrasında ise bu tecrübelerini sektörün yararına dönüştürebilmek amacı ile 2011 senesinde halen genel müdürlük görevinde bulunduğu Odamigo Ways & Rooms’u kurdu.

Odamigo Ways & Rooms Genel Müdürü Levent Apaydın

ACENTALAR TÜM TALEPLERİ TEK BİR KAYNAKTAN ÇÖZÜMLEYEBİLİYOR

Türkiye’de sektör içerisinde A kalite bir helpdesk hizmeti veren, her durumda seyahat acentelerinin ve acentecilerin yanında olmayı ilke edinen; bunların yanında da hem uçak hem otel hem tren alanlarında olabildiğince fazla tedarikçiyi bir araya getiren yani bu kadar geniş bir hizmete soyunan kimse olmaması durumunun ciddi bir sıkıntı olduğunu ifade eden Odamigo Ways & Rooms’un Genel Müdürü Levent Apaydın, “Bizler bunu çözümlemek istedik. Böylece acente çalışanları kendilerine gelen tüm talepleri tek bir kaynaktan çözümleyebilir hale gelebilecek ve olası herhangi bir problemde sadece karşılarında bir muhatap değil yanlarında bir dost bulabilecekti” dedi.

İlk günümüzden beri de bu düstur çerçevesinde sürekli hizmetlerini artırıp, desteklerini koruyarak hizmet vermeye devam ettiklerini ifade eden Apaydın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Her zaman müşterisinin yanında olan, her talebe büyük ivedilikle yanıt veren ve acentecilerin karşısında Türkçe bir canlı muhatap bulabileceği bir sistem olmamız, ayrıca da verdiğimiz hizmetin kalitesi, sanıyorum ki acentelerin bizi tercih etmesinde temel bir etken olmakta.

34’TEN FAZLA TEDARİKÇİDEN 380 BİNDEN FAZLA KONAKLAMA TESİSİ

Seyahat acenteleri, dünya üzerinde büyük veya küçük fark etmeksizin herhangi bir konaklama tesisinde müsaitliği olan her odayı bizler aracılığı ile bulabilir. 34’ten fazla tedarikçiden 380 binden fazla konaklama tesisi sistemimizde bulunmakta. Zaten sistemimizde arama kolaylaştırıcı birçok unsur mevcut; harita üzerinden arama yapabilme, otel adının yanı sıra adres ile de arama yapabilme vs gibi. Bu noktada konusunda uzman ‘helpdesk’ ekibimiz de gerekli noktalarda acente çalışanlarına destekte bulunarak rezervasyonun kolaylıkla tamamlanmasını sağlamakta.

Tam şeffaflık ilkemiz doğrultusunda birçok sistemin aksine giriş günü saat 19.00’a kadar iptal edilebilir kontenjanları sistemimizde barındırıyoruz. Bu durum da acentalara genel olarak ihtiyaç duydukları esnekliği otellerin sunduğu en uç noktaya kadar sağlıyor.

Odamigo web sitesinden detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. http://www.odamigo.com.tr/

SEYAHAT ACENTALARINA ÇOK CİDDİ AVANTAJLAR SAĞLIYORUZ

Yapılan her rezervasyonda tarafımızca, bizden talep edilmesine gerek olmaksızın misafirin giriş gününden bir yahut iki gün önce konfirmasyon almamız ve acentelere konfirmasyon numarası iletiyor olmamız da acenteler adına iç rahatlatıcı bir etken olmakta. Ek olarak rezervasyonlarına istinaden acenteler kendi logoları ve kendilerine özel dizayn ile voucher basabiliyorlar. İşlemlerini ön muhasebe programlarına otomatik olarak aktarabiliyorlar. Tüm ödemelerini Türkiye’deki tek bir kanala yaptıkları için yurt dışı ödemelerinde karşılaşılan masraflardan da kaçınma fırsatını sunuyoruz acentelere.

Bu ve diğer avantajlarımız münferit rezervasyonlarla sınırlı olmamakla birlikte kullanıcılarımız isterlerse kendi insiyatiflerinde veya arzu etmeleri durumunda helpdesk ekibimizden yardım alarak grup taleplerini de sistemimiz ve şirketimiz aracılığı ile karşılayabiliyorlar.

ÖDEME VE FATURALAŞMA GİBİ MUHASEBESEL İŞLEMLER ÇOK KOLAY

Sistemimizde acentelerin kredi kartı ile, banka transferi ile veya cari yolla ödeme yapmaları mümkün. Ve ödemeyi yine kendileri gibi Türkiye’de bulunan bize yapmaları onları yurt dışı ödemelerinden, bu ödemelerin masraflarından ve takibinin zahmetinden kurtarmakta. Faturalaşma süresince sistemden kolayca acentenin kendi bilgileri ile voucher ve online proforma fatura hazırlama işlemlerini bir tık kadar kolay halletmeleri ve tüm faturalarını tek bir noktadan takip etmeleri yine acentecilerin işlerini oldukça kolaylaştırmakta.

Muhasebesel süreçte ise Mio, Arkman ve benzeri çok kullanılan sistemlerin bizim sistemimize doğrudan entegrasyonunun bulunması ve eğer entegre olmayan bir sistem kullanılıyorsa dahi xml formatında bilgi çekilip, aktarım imkânının bulunması ile acentacılar hiçbir zahmete girmeden tüm işlemlerini kullandıkları ön muhasebe programına aktarabiliyor ve işlemlerine hem çok daha hızlı hem de hatasız olarak devam edebiliyor. Artı olarak her acenta çalışanına sağlanabilecek ayrı alt hesaplar ile her bir çalışanın işlemlerinin ayrı ayrı takibi mümkün kılınıyor.

Acenteler Odamigo üzerinden 73 farklı ülkenin yerel IATA fiyatlarına ulaşabiliyor.

IATA ÜYESİ OLMAYAN ACENTALARA DA KENDİ BİLETİNİ KESME İMKANI

Acentelere yurt dışı uçak bileti kesiminde sağladığınız avantajlar noktasında öncelikle non-IATA acentalara da kendi biletlerini kesebilme imkanı sunuyoruz. Başlı başına bu etmen dahi birçok IATA üyesi olmayan acentecinin keseceği her bilette hizmet bedelini kendine saklayarak kar edebilmesini sağlıyor. Bunun dışında acentecilerin SOTO biletleri keserken o ülkenin acentelerinden farklı (ve daha yüksek) fiyatlar ile karşılaşması sorunsalının da önüne geçiyoruz. Acenteler sayemizde 73 farklı ülkenin yerel IATA fiyatlarına ulaşabiliyor. Bunlara ek olarak acentelere kesemeyecekleri bilet kalmayacağı vaadini verebilecek kadar, daha net olmak gerekirse 150’den fazla düşük maliyetli hava yolu da dahil 900’den fazla hava yolunu sistemimizde bulundurarak acentecilerin daha fazla seçeneğe ve dolayısı ile hem daha uygun fiyatlara hem de daha fazla müsaitliğe erişebilmesini sağlıyoruz.

IATA üyesi olan acentalar elbette olmayanlara kıyasla daha fazla seçeneğe daha rahat erişmekte. Ancak hala en yüksek imkanlıları bile Odamigo kullanan bir acenteye oranla sadece yaklaşık yüzde 50 oranında içeriği görüntüleyebilmekte. Bu imkan artışı müşteri memnuniyetinden, uygun fiyatlara birçok alanda acentalara yardımcı olabilmekte.

TÜM SOTO BİLETLER YÜZDE 40’A VARAN FİYAT AVANTAJLARIYLA

Bunun dışında özellikle İstanbul çıkışlı uzun uçuşlar veya SOTO uçuşlarda yüzde 40’a varabilecek fiyat avantajları sistemimizde acentelerin karşısına çıkabilmekte. Takdir edersiniz ki IATA üyesi olsun veya olmasın herhangi bir acente bu oranlara başka herhangi bir yerden ulaşabilmek lüksüne sahip değil. Bunun yanında Türkiye’de temsilciliği olmayan veya düşük maliyetli hava yollarının biletlenmesini mümkün kılmakla birlikte normal koşullarda Türkiye’de açık olmayan class’ları acentelere sunarak, onların ürün yelpazesinin genişlemesine yardımcı oluyoruz. Tıpkı otel ve tren kısmımızda da olduğu gibi ingilizce ve Türkçe arayüz ile çalışabilmek, gerektiğinde karşılarında Türkçe konuşan bir muhatap bulabilmek de birçok acenta çalışanı için rahatlatıcı bir etken oluyor.

Odamigo’da yurt dışı tren yolu biletleyebilme platformu da bulunmamakta.

TREN BİLETİ İSTEYEN MÜŞTERİLERİNİZİ GERİ ÇEVİRMEYİN!

Odamigo, hemen hemen tüm dünyadaki milli demir yollarını (tüm Avrupa, Birleşik Krallık, İskandinavya, Rusya, Ukrayna, Kazakistan, Çin, Japonya, Avustralya, Kanada, ABD milli demir yolları ve daha fazlası) yalnızca bir kanaldan erişime açarak alanında tek durumda, zira biz dışında ülkemizde bir yurt dışı tren yolu biletleyebilme platformu bulunmamakta. Bunun yanında henüz Türkiye’de yeni yeni değeri anlaşılan bir alan olan yurt dışı tren biletleri birçok acenteci için halen bir bilinmeyen. Bu noktada da Türkçe destek sağlaması ile Odamigo, acenteciler için herhangi bir aksilik oluşmaması adına her türlü adımı atıyor.

Aslına bakarsanız dünyada tren ulaşımı gittikçe cazip hale gelmeye başladı, sadece biz henüz o kadar alışkın değiliz bu kullanıma. Çok uzun olmayan mesafelerde uçağa nispeten daha rahat bir ulaşım sağladığı aşikar. Sistemimizi kullanarak tren bileti kesen acenteler hem müşterilerine daha rahat ve daha uygun fiyatlı bir yolculuk imkanı tanıyor hem de yeri geldiğinde ekstradan bir çözüm sunmuş oluyor.

KENDİ TUR PROGRAMLARINIZI DA HAZIRLAYABİLİRSİNİZ

Otel rezervasyonları, uçak ve tren biletleri anlamında Odamigo ile çalışan acentalar kendi yurt dışı tur programlarını da yapabilir. Zaten halihazırda bu tür işlemler gerçekleştiren acentalar bulunmakta. Bazı acentacılar uçak biletlerini, kısa mesafeler arası tren biletlerini bizle kesip, otel rezervasyonlarını da sistemimizden gerçekleştirerek paket turların dışına çıkıyorlar; istenilen uzunlukta, rotada, fiyatlarla kendi tur programlarını hazırlayabiliyorlar. Talep edilmesi durumunda bizler de tur rehberleri veya transferler konusunda yardımcı oluyoruz. Tüm bunlar sayesinde müşterilerine özel ve çok daha esnek paketler oluşturarak üstüne bir de kar marjlarını bütünüyle kendileri belirleyerek hem müşteri memnuniyetlerini artırıp hem de daha fazla kazanabiliyorlar.

ARADIĞIMIZ TEK KOŞUL; TÜRSAB’A KAYITLI BİR ACENTA OLMAK

Seyahat acentalarının bizimle çalışabilmesi için aradığımız tek koşul; TÜRSAB’a kayıtlı, yani resmi bir seyahat acantası olmalarıdır. Buna sebep de elbette haksız kazanç sağlayan kişilerin önünü kesmek, Türkiye’de yerleşik seyahat acentalarının kazançlarının baltalanmasını engellemektir. Bu koşulu sağlayan herhangi bir seyahat acentesi bizlerle çalışabilir.