Turizm Bakanlığı’nın kaderi belirsiz!

Last Updated on 25 Mayıs 2018 by Yaşar Çelik

AKP 24 Haziran seçimleri sonrasında kurulacak yeni hükümet sistemi için çalışmalarını sürdürürken bakanlık sayısını 21’den 14’e düşürmeyi planlıyor. Turizm sektörünün merakla beklediği Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın akibeti ise hala belirlenmiş değil!

Şimdilik ‘Kaldırılan ve Birleştirilen Bakanlıklar’ kategorisinde bulunan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kültür kısmı Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na turizm kısmı ise Maliye, Ekonomi ve Kalkıma Bakanlığı’na devredileceği iddia ediliyor.

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve Genel Seçimler sonrasında hayata geçecek yeni hükümet modeli üzerinde çalışmalarına yoğun bir şekilde devam eden AKP hükümetinden bakanlıklar hakkında bazı iddialar ortaya atıldı.

Habertürk’te yer alan habere göre 21 olan bakanlık sayısı 14’e düşürülmesi ve bazı bakanlıkların birleştirilmesi, bazılarının da kaldırılması planlanıyor.

DEĞİŞİKLİKLERİN YAPILMADIĞI BAKANLIKLAR:

Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı aynen devam edecek.

ADI DEĞİŞEN BAKANLIKLAR:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın adı Aile ve Toplum Bakanlığı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın adı Sanayi ve Bilim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın adı İş Hayatı ve Güvenliği Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın adı Şehircilik Bakanlığı’na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın adı Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Ulaştıma, Haberleşme ve Teknoloji Bakanlığı’nın adı Ulaştırma Bakanlığı olacağı iddia ediliyor.

KALDIRILAN / BİRLEŞTİRİLEN BAKANLIKLAR:

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın Dışişleri Bakanlığı’na bağlanacağı, Ekonomi, Maliye ve Kalkınma bakanlıklarının Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı altında birleştirileceği öne sürüldü. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın gümrük kısmı Maliye Bakanlığı’na ticaret kısmı ise Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı’na bağlanacağı iddialar arasında. Buna göre, Kalkınma Bakanlığı da Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı’nın altında yer alması bekleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da kültür kısmı Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na turizm kısmı ise Maliye, Ekonomi ve Kalkıma Bakanlığı’na devredileceği iddia edildi. Orman ve Suişleri Bakanlığı’nın da orman kısmı Orman, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na su işleri kısmı Şehircilik Bakanlığı’na bağlanacağı öne sürüldü.

OLASI YENİ BAKANLIKLAR

1. Adalet Bakanlığı,
2. Aile ve Toplum Bakanlığı,
3. Sanayi ve Bilim Bakanlığı,
4. İş Hayatı ve Güvenliği Bakanlığı,
5. Şehircilik Bakanlığı,
6. Dışişleri Bakanlığı,
7. Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı,
8. Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı,
9. Orman, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı,
10. İçişleri Bakanlığı,
11. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı,
12. Milli Savunma Bakanlığı,
13. Sağlık Bakanlığı,
14. Ulaştırma Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanı’na ‘tenzil-i rütbe’ yorumu