Turizmciler, turizm yatırımları için bir arada

Last Updated on 31 Mayıs 2018 by Turizm Günlüğü

TTYD, TÜROFED, BETUYAB ve Deniz Turizmi Birliği, “Kamu Taşınmazları Üzerindeki Turizm Yatırımlarının Sürelerinin Uzatılması ile Satışı Hakkında Yönetmelik” ile ilgili bir toplantı düzenledi.

Düzenlenen toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ileri dönemlerde çok daha yüksek performans için sektörü desteklemeye özel önem verdiklerini dile getirdi.

4 Mayıs 2018 tarihinde kamu taşınmazları üzerindeki turizm yatırımlarına ilişkin yönetmeliğin yürürlüğe girmesi nedeniyle 28 Mayıs 2018 günü Belek Regnum Carya Golf & Spa Resort’ta düzenlenen toplantıya Maliye Bakanlığı’ndan Müsteşar Abdullah Kaya ve Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Müsteşar Ömer Arısoy, Müsteşar Yardımcısı Ziya Taşkent, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürü Kudret Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Müsteşar Yardımcısı Hüseyin Dinçer ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Durmuş Ünüvar ile adı geçen Bakanlıkların üst düzey bürokratları katıldı.

Ayrıca toplantıyı düzenleyen kuruşlar olarak Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TTYD) Başkanı Oya Narin, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Belek Turizm Yatırımcıları Birliği (BETUYAB) Başkanı Fikret Öztürk ve DTB Başkanı Erkan Öztağ da açılış oturumunda birer konuşma yaparak görüşlerini dile getirdiler.

BETUYAB Başkanı ve TTYD üyesi Fikret Öztürk’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda dört kuruluşun üyelerinden toplanan sorular Müsteşarlar başkanlığındaki heyete yönetilerek uygulamanın nasıl yapılacağına ilişkin bilgi alışverişinde bulunuldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

ÇAVUŞOĞLU: YÜKSEK PERFORMANS İÇİN SEKTÖRÜ DESTEKLEYECEĞİZ

Bakan Mevlüt Çavuşoğlu konuşmasında Türk turizminin geride bıraktığı sıkıntılı dönemde alınan tedbirlerin altını çizerek bundan sonraki dönemde çok daha yüksek performans için sektörü desteklemeye özel önem verdiklerini dile getirdi.

REKABET AVANTAJI

Yaklaşık 180 özel sektör ve 20 kamu temsilcisinin katıldığı ve 4 saat süren toplantıya Antalya Valisi Münir Karaloğlu da katılım göstererek toplantı kapanışında bir konuşma yaptı. Karaloğlu, Türk turizmin en önemli rekabet gücü unsurunun tesislerin yeniliği ve kalitesi olduğu gerçeği bulundurularak kamu ve özel sektörün işbirliği içerisinde sektörü zorlamadan ve bu rekabet avantajını daha ileriye götürecek şekilde uygulamalar yapılmasının önemine dikkat çekti.

İşte tahsisli arazideki otellerin aylık kira bedelleri