Çocuklarınıza karne hediyesi olabilecek 8 rota tavsiyesi!

Last Updated on 19 Haziran 2018 by Yaşar Çelik

Son zamanlarda seyahat olgusunun ‘sadece tatil yapmaktan ibaret değil’ düşüncesiyle değişime uğraması ve insanların birbirlerine hiç tatmadığı deneyimler sunmak, unutamayacağı anlar yaşatmak için hediye arayışına girmesi yeni bir trend ortaya çıkardı.

Hazır okular kapanmışken karne hediyesi bekleyen çocuklar için hediye arayışında olan aileler iki gün sonra yüzüne bakmayacağı nesneler armağan etmek yerine, onların farklı yönlerini ortaya koymanın ve hayatları boyunca hiçbir zaman unutamayacakları anılar kazandırmanın peşine düştü.

Neredekal.com’un keşif rehberi editörleri de tüm bunların ışığında, çocuklar için gerçek birer karne hediyesi olabilecek 8 rota tavsiyesi sıraladı:

Datça

Eğer tercihinizi Datça’dan yana kullanacak olursanız şunu bilmelisiniz ki; burada çocuğunuza aşılamak istediğiniz şeye siz karar verebilirsiniz. Doğa bilinci, tarih bilinci, keşfetme tutkusu, sağlıklı yaşamak… Tüm bunların hepsine sahip bir rota olan Datça, tüm bu özellikleri ile çocuklu ailelerin en fazla tercih ettiği bölgeler arasında yer alıyor. Tekne turları gibi sakin aktivitelerle çocuğunuzun da eğlenebileceği Datça’da, Knidos Antik Kenti’ne ve Eski Datça’ya da uğrayacak olursanız hem yerel dokuyu hem de geçmişin önemini de vurgulayabilirsiniz çocuğunuza.

Çıralı

Doğa yürüyüşü, bisiklet ve yine tekne turları gibi keyifli aktivitelerin yer aldığı Çıralı’da, çocuklar kendi sınırlarını keşfetme şansı bulabilirler. Elbette burada sınır sizsiniz. Tüm bu saydığımız aktivitelerin zorluk derecelerine siz karar vereceksiniz. Çıralı, özellikle doğa aktiviteleri açısından çocuklar için oldukça ideal bir yer.

Ölüdeniz

Sayısız aktivite olanağına ev sahipliği yapan Ölüdeniz’de, çocuğunuza hem doğa bilinci aşılamış olacak hem de türlü aktivite seçeneği ile unutamayacakları bir tatile imza atmış olacaksınız. Jeep safariden çeşitli tekne turlarına ve yamaç paraşütüne kadar çok fazla seçenek bulunuyor Ölüdeniz’de. Üstelik çocuklar için bir başka eğlenceli alternatif de Ölüdeniz’deki sanat kampları olabilir.

Kuşadası

Ege’nin en popüler tatil merkezlerinden biri olan Kuşadası, çok eskiden beri hem yerli hem de yabancı turistlerin gözde tatil adreslerinden biri olarak biliniyor. Birbirinden eşsiz plajlara ve tarihi mekanlara ev sahipliği yapan Kuşadası, dileyene ekonomik olanaklar da sunuyor. Kuşadası’nı çocuklar için ideal kılan özelliği ise, bölgedeki her şey dahil ve beş yıldızlı otellerin yoğunlukta olması. Ancak bunun da yanı sıra, Kuşadası devasa aquaparkları ile çocukların rüyasını adeta gerçeğe dönüştürüyor diyebiliriz. Anlayacağınız Kuşadası’nda çocukları büyük bir eğlence bekliyor.

Belek

Antalya’nın Serik ilçesine bağlı olan Belek’i tercih etmenizi gerektirecek çok fazla neden var. Bunların başında elbette ki Belek’in sahip olduğu büyük ve lüks her şey dahil oteller ile tatil köyleri geliyor. Bu da çocuğunuz için sayısız eğlenceli olanak demek. Bunun yanı sıra deniz suyunun sıcaklığı ve kumsalların temizliği de, Belek’i tercih etmenizdeki en önemli etkenlerden biri olabilir. Belek’te kendinizi sadece otele kapatmak zorunda da değilsiniz. Belek, doğal ve tarihi zenginliklere yakın olan konumu ile kültür gezileri de yapabileceğiniz ideal bir adres.

Kazdağları

Burası mitlerin ve efsanelerin diyarı… Yemyeşil doğası, uçsuz bucaksız manzaraları, serin su kaynakları ile Kazdağları, cennetin yeryüzünde şekil bulmuş hali gibi adeta. Alp’lerden sonra dünyada oksijen yoğunluğunun en fazla olduğu ikinci bölge olarak bilinen Kazdağları, özellikle ekolojik bilinçlenme açısından bir çocuk için nokta atışı yerlerden biri. Kazdağları içerisinde çok sayıda konaklama alternatifi yer alıyor elbette ancak bizim önerimiz kamp alanlarından yana olacak. Kamp, bir çocuğun sınırlarını zorlayabileceği en keyifli ve unutulmaz aktivitelerden biri. Çocuğunuzu bir kere kamp yapmaya götürürseniz, bundan sonra sizden isteyeceği tek hediye bu olacaktır.

Urla

Aslında bu listede Urla’ya yer vermemizin farklı bir nedeni var. İzmir’in şirin ilçesi Urla, bilindiği gibi çocuklu ailelerin keyifli ve sakin bir tatil için tercih ettikleri beldelerden biri. Urla’nın doğal güzellikleri ve tertemiz denizi ile oldukça güzel bir tatil yapabilirsiniz. Urla’da gerçekleştirilen çocuklara özel yelken kursları ise onlara hem unutmayacakları bir tatil hem de deniz sporlarına karşı daha ilgili olmalarını sağlayacak bir unsur. Eğer fırsat bulur da tercihinizi böyle bir tatilden yana kullanırsanız, yelken kursu sayesinde çocuğunuzun hem fiziksel hem de sosyal yönüne büyük ölçüde katkıda bulunmuş olacaksınız.

Marmaris

Hiç şüphesiz Marmaris’in adını duymayan yoktur. Zira hem eğlence hayatı hem de doğal dokusu ile Marmaris, herkese hitap eden bir tatil merkezi. Marmaris, çocuklu ailelerin de gözdelerinden… Çünkü yapılacak çok fazla şey, görülecek birçok yer var. Dilerseniz Marmaris’in saklı cennetleri Selimiye, Söğüt, Bozburun gibi bölgelerde çocuğunuza doğa bilinci aşılayabilir, dilerseniz de her şey dahil otellerin sıralandığı bir bölgeyi tercih ederek çocuğunuzla eğlenceli bir tatile imza atabilirsiniz.

Karne hediyenizin hangi tatil bölgesi olduğuna karar verdiyseniz, Neredekal.com’un o bölgedeki onlarca otel seçeneğine bakabilir, oteller hakkında yazılan yorumları inceleyebilir, aynı otel için en uygun fiyata da bir tık ile ulaşabilirsiniz.

Huzur dolu bir tatil için 9 destinasyon!