Argos in Cappadocia, aldığı küresel ödüllere yenilerini ekledi

argos in Cappadocia

Last Updated on 9 Temmuz 2018 by Turizm Günlüğü

Doğuş Turizm otellerinden biri olan ve Türkiye’nin ‘içinden köy geçen oteli’ argos in Cappadocia, World Travel Awards’da bir kez daha ‘Türkiye’nin En İyi Kültürel Miras Oteli’ seçildi. Menüsü, konumu ve atmosferiyle dünyaca ünlenen restoranı SEKİ ise Wine Spectator tarafından beşinci yıl üst üste ‘Mükemmellik Ödülü’ne layık görüldü.

Seyahat profesyonelleri ve seçkin tüketicilerin oylamalarıyla belirlenen ‘World Travel Awards’, geçtiğimiz yıl da aynı ödülü argos in Cappadocia’ya layık görmüştü.

Son olarak dünyanın turizm Oscarları sayılan ‘World Travel Awards’, argos in Cappadocia’yı bir kez daha Türkiye’nin En İyi Kültürel Miras Oteli seçti. Devam eden bir restorasyon projesi olarak bugüne dek pek çok tarihi mekânı ortaya çıkaran, koruyan ve işlevsel hale getiren otel; bölgede, Türkiye’de ve dünyada doğal çevre ve tarihi dokuya olan duyarlılığıyla bir örnek oluşturuyor.

SEKİ RESTAURANT’A 5. KEZ ‘MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ’

argos in Cappadocia’nın menüsü, konumu ve atmosferiyle dünyaca ünlü restoranı SEKİ Restaurant ise ‘Wine Spectator Restaurant Awards’ tarafından beşinci yıl üst üste Mükemmellik Ödülü’ne layık görüldü. Dünyanın dört bir yanında şarap ve yemek kültürünün önde gelen restoranlarının değerlendirildiği ödüllerde SEKİ Restaurant, 380’in üzerinde şarap çeşidini kapsayan zengin kavı ve yeniden yorumlanan yöresel tatların dikkat çektiği menüsüyle Türkiye’nin şarap ve yemek kültürünü bir kez daha en iyi biçimde temsil etmiş oldu.

MİSTİK ATMOSFERDE EN ÖZEL ŞARAPLAR

Departures.com’un ‘Dünyanın En İyi 10 Şarap Oteli’ arasında gösterdiği argos in Cappadocia içinde rafine ve doğal lezzetler sunan SEKİ Restaurant-Lounge & Cellar, taptaze yöresel ürünlerin modern tekniklerle yorumlandığı bir restoran olmanın yanı sıra Türkiye’nin en zengin kavlarından biri olan SEKİ Mahzen’i bünyesinde barındırıyor. SEKİ Mahzen, Türk şaraplarını tanıtmak amacıyla Karadeniz’den Akdeniz’e, Türkiye’nin her bölgesinden hemen hemen tüm üreticilerin şaraplarını sergiliyor. Özenle seçilmiş dünya şaraplarının ve Sauternes’lerden Tokay’lara uzanan tatlı şarap seçeneklerinin de yer aldığı binlerce yıllık bu mahzeni gezen misafirler, yemek için onlarca çeşit arasından kendi şaraplarını seçebiliyor, bu mistik atmosferde şaraplarını yudumlayabiliyorlar.

ARGOS İN CAPPADOCİA’DA YAZ MEVSİMİNİ BİR KUTLAMAYA ÇEVİRECEK ETKİNLİKLER

argos in Cappadocia, ayrıca Temmuz ayında gerçekleştireceği bir çok etkinlikle misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Otelin muhteşem doğal akustiğiyle Türkiye’nin en sevilen etkinlik ve konser mekanlarından biri haline gelen antik manastır kilisesi Bezirhane’de tatlı yaz, unutulmayacak konserlerle devam ediyor.

Ayçe Abana, Yunuscan Kaya, Ceren Gündoğdu

Ünlü oyuncu ve eğitmen Ayçe Abana ile yetenekli piyanist Yunuscan Kaya’nın ruhları şenlendiren konser projesi ‘Hayatımız Müzikal Olsa’, 21 Temmuz akşamı Kapadokya dinleyicisini eğlenceli bir müzikal yolculuğa çıkaracak. Tarihi manastır 27 Temmuz’da da usta bir sesi, yetenekli bir oyuncuyu ağırlayacak. Yaptığı radyo programları, ünlü caz orkestralarıyla verdiği konserlerin yanı sıra halen süren ‘Damdaki Kemancı’ oyunundaki başrolüyle de tanınan Ceren Gündoğdu müzikallerden türkülere, yerli ve yabancı pop tınılarından caza uzanan bir repertuarla keyifli bir gece geçirtecek. Her iki konser de ücretsiz olarak gerçekleşecek.

argos in Cappadocia’nın klasikleşmiş dolunay yürüyüşü etkinliği Moonlight Cappadocia yaz boyunca devam ediyor. 2015 yılında başlayan yürüyüşler, her ayın dolunay gecesinde Kapadokya’nın etkileyici vadilerini ay ışığında keşfe çıkarıyor. Rehberler eşliğinde keyifli bir rota çizen Moonlight Cappadocia, mini konserler ve ikramlar için tarihi duraklarda verdiği molalarla gerçek üstü bir deneyime dönüşüyor. Bu ay dolunay tarihi 28 Temmuz.

Argos in Cappadocia, Avrupa’nın “En İyi Oteli” seçildi

Doğuş Turizm otellerinden argos in Cappadocia Venedik Bienali’nde