Otel havuzunda ihmal ölüm getirdi

Ayvalık'taki bir 5 yıldızlı otelde yetişkinler havuzuna giren 8 yaşındaki bir çocuk, boğuldu.

Last Updated on 9 Temmuz 2018 by Yaşar Çelik

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde 8 yaşındaki bir çocuk, ailesiyle birlikte tatil yaptığı otelin havuzunda boğuldu. Yetişkinlerin havuzuna giren çocuğa otelde kalan 3 doktor müdahale etse de, küçük B. K. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Ayvalık’ta 5 yıldızlı bir otelde ailesiyle birlikte tatil yapan 8 yaşındaki B. K., yetişkinlerin yüzdüğü havuza girince suda çırpınmaya başladı. Otelin müşterilerinden 3 doktorun müdahale ettiğini çocuk, olay yerine gelen ambulansla Ayvalık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Bu sırada odalarında bulunan çocuğun anne ve babası da otelin müşterilerinden 3 doktorun müdahale ettiğini duyunca koşarak havuzun yanına gitti. 8 yaşındaki B.K.  hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Hastaneye gelen çocuğun annesi S. K. ve babası Y. K. çocuklarının ölüm haberiyle sinir krizi geçirdi. Yapılan incelemenin ardından B. K.’nın cenazesi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi.

8 yaşındaki B. K. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Ayvalık’ın 5 yıldızlı otellerinden biri olan tesisin genel müdürü H. M. yaptığı açıklamada minik B. K.’nın bedeninde herhangi bir darp bulunmadığını ve olayın tamamen boğulma vakası olduğunu söyledi.

Olayı anlatan Otel Müdürü, “Aile otelimize yeni giriş yaptıktan yaklaşık iki buçuk saat sonra bu olay meydana gelmiştir. Aile odalarına çıkmadan önce minik çocuğu, tesisimize ait küçük çocukların girdiği havuzun kıyısında bıraktıklarını söylediler. Ancak daha sonra çocuk muhtemelen büyük havuza girince bu talihsiz olay yaşandı. Minik çocuğa havuzda bulunan müşterilerimizden biri ilk müdahaleyi yaptı. Kendisinin doktor olduğunu söyleyen bu müşterimiz cankurtaranımızdan tıbbi çanta istedi. Cankurtaranımız da hemen bu çantayı kendisine getirdi.