M-otel ile tatilinizi hayalinize göre planlayın

Last Updated on 21 Ekim 2020 by Sahra Gülal

Turizm sektöründe online seyahat siteleri arasında Türkiye’nin ilk meta search arama sistemiyle hizmet veren m-otel.com, “Biz size sadece bir semt adıyla bulabileceğiniz otelleri değil, hayalinizdeki arama özellikleriyle bizde bulabileceğiniz otelleri sunuyoruz” mottosuyla hareket ediyor.

Konaklama tesislerinin bütün görsellerini, içerik bilgilerini, kontenjanlarını, fiyat bilgilerini çeşitli sağlayıcılardan elde ederek tek bir potada birleştirdiklerini dile getiren DOMİNANT Yazılım ve Destek A.Ş.’nin Yazılım Yöneticisi Sevil Demir, m-otel.com‘u “Türkiye’deki tüm otellerin bilgisine ulaşabileceğiniz, var olan en güçlü otel veri bankası” olarak tanımlıyor.

Sizi aradığınız otel bilgisine en kısa yoldan ulaştırma amacıyla tasarlanan m-otel.com, son kullanıcılara yönelik bir yatırım. Bünyesinde tesis portföyü anlamında sadece Türkiye’de 25 bin datası bulunan m-otel.com, rezervasyon yapılan bir site olmadığı için çok fazla ticari bir kaygı taşımadan otel bilgisi verme konusunda iddialı olmaya çalışıyor.

KORKUSUZCA PAYLAŞIM

M-otel’de içeriği incelenen bir tesisin ayrıntılı bilgilerine bakıldığında telefonu, web sitesi, cadde görünümü, haritası, içeriği ve görsellerine ulaşabileceğiniz bir özelliğe sahip! Tabi otele ait bilgileri geniş bir çerçevede kullanıcıya sunan M-otel, bu özelliği ile sektörde çekinmediğini de açıkça gösteriyor.

Sizi otelin web sitesine direkt yönlendirebilen, telefonuna erişim sağlayabilen m-otel.com, öte yandan beğendiğiniz oteli WhatsApp, Facebook, Twitter, Mail, Google +, LinkedIn ve kopyalama yoluyla başkaları ile paylaşabilme imkanını da sunuyor.

DİKKAT ÇEKEN İNOVATİF GİRİŞİMLER

M-otel.com, içerisinde farklı farklı özelliklerle insanlara daha kolay hizmet verebilmek adına inovatif girişimleriyle de dikkat çekiyor.

Sitede tarih vermeden arama yaptığınızda önünüze tüm konaklama tesisleri listelenirken tarih aralığı verdiğinizde ise portföyde yer alan tesislerin herhangi bir zamanında en ucuz olan verisini size sunuyor. Örneğin herhangi bir tesisin tüm yıl boyunca fiyat takvimini gösteren bir bileşene de sahip. Öte yandan arama kriterlerine bakıldığında aklınıza gelebilecek hemen her anahtar kelime için arama yapabilme özelliği taşıyor. Yani mesela sadece bay alan tesisleri inceleyebiliyorsunuz. Yahut daha özel aramalar yaparak otel sorgulayabiliyorsunuz. Bu, otelin yer aldığı cadde ismi de olabilir veya telefon numarası da. Şehir, ülke, telefon kodları gibi aklınıza gelebilecek pek çok arama kriteri m-otel sorgulama özelliğine entegre edilmiş. Ayrıca site içerisinde aşağı kısımlara indiğinizde gruplandırmaların olduğu bölümleri de görebiliyorsunuz. Örneğin gece hayatını sevenler, gençler & dinamikler, ödül kazanmış oteller, şehir & iş otelleri, sessiz sakin tatil isteyenler, yalnız gezen baylar, ağaç oteller, kaya otelleri, şarap severler için oteller, romantik oteller, balayı otelleri, Roma otelleri, Mavi Bayraklı oteller…vb.

DOMİNANT Yazılım ve Destek A.Ş. Yazılım Yöneticisi Sevil Demir

Biz m-otel.com’un bu özelliklerini keşfederken kuruluşuna dair tüm ayrıntıları ise DOMİNANT Yazılım ve Destek A.Ş.’nin Yazılım Yöneticisi Sevil Demir’den aldık. İşte o ayrıntılar;

M-otel projesi nasıl ortaya çıktı?

–  M-otel her ne kadar Trivago ile kıyaslansa da, bizdeki çıkış fikri daha farklı ve 8-10 yıl öncesine dayanıyor. Türkiye’de birçok operatörle birlikte çalıştık. Sisteme giren her yeni operatör çalıştığı otel database’ini kendisi oluşturuyordu. Bu da hem emek hem zaman kaybına neden oluyordu. Bu zorluğu gördükçe ‘Türkiye’deki bu otellerin tüm verilerini Dominant olarak biz hazırda bulundursak, sistemi kullanacak tur operatörleri hangi oteller ile çalışıyor iseler, seçseler, böylece hem zamandan kazanılır, hem de benzersiz ve güncel bir otel database’i oluşturmuş oluruz’ dedik.

M-otel’i rakiplerinden ayıran özellikler neler?

– Bizimle benzer işi yapan Türkiye’de ve dünyada birkaç site var. M-otel’de incelediğiniz tesise biraz daha ayrıntılı baktığınızda otelin telefonu, web sitesi, cadde görünümü, haritası, içeriği, otel görsellerini de inceleyebiliyorsunuz. Buradaki amacımız bir oteli değişik sağlayıcılardaki durumuyla son kullanıcılara sunmak.

M-otel.com’da başka sitelerde görmediğimiz (en azından bizim görmediğimiz) başka bir özellik otelin fiyat takvimini görebileceğiniz bir tablo olması. Bir oteli seçip girdiğinizde ve o tabloya bastığınızda ay içerisinde hangi tarihlerde fiyatların yüksek hangi tarihlerde düşük olduğunu görebiliyorsunuz. Böylece o tabloya bakarak, eğer tarihler de uygunsa kendi planınızı değiştirme imkanına sahip oluyorsunuz. Şu ana kadarki uygulamalarda girişi-çıkış tarihini yazıyordunuz, size fiyat bilgisi veriliyordu. Ama hangi tarihlerde daha uygun fiyatlar alabileceğinizi anlamanız o kadar kolay değildi.

Bunun yanı sıra arama keylerini (anahtarlarını) bolca kategorize etmeye çalıştık. Örneğin tek bir harfe basınca hemen en çok arananları görmeye başlıyorsunuz. Mesela ‘RO’ yazınca Türkiye’deki tüm romantik otelleri, ‘BA’ yazınca Türkiye’deki balayı otellerini görebiliyorsunuz. Bunların yanında bir takım özellikleri de sistemin içine katmaya çalıştık. ’07’ yazınca hemen Antalya otellerini ‘Pişmaniye’ yazdığınızda İzmit otellerini göstermeye başlıyor.

Peki, M-otel nasıl para kazanıyor?

Yönlendirmeler üzerinden para kazanıyoruz. Yani yönlendirdiğimiz sitelerden rezervasyon yapılırsa eğer, acente komisyonu alıyoruz. Kullanıcı hangi siteyi seçerse, rezervasyonu oradan yapıyor. Yani m-otel rezervasyon yapılan bir site değil. Bu anlamda çok fazla ticari bir kaygısı yok. Biz otel bilgisi verme konusunda iddialı olmaya çalışıyoruz.

M-otel.com’un içerisine Türkiye’deki bütün otelleri koymaya çalıştık. Otel portföyümüzde Türkiye’de 25 bin datamız var. Bunlar sadece otel değil aynı zamanda apart, pansiyon, küçük otel gibi yapılarda bulunuyor. Bunların hepsi tabii online satılabilir konumda değil. Eğer tesisi bizim irtibatta olduğumuz bir yer online olarak satıyorsa onun fiyatını da gösteriyoruz.

Dominant Yazılım: B2C markalarımız için uygun bir partnerle işbirliği yapabiliriz