İstanbul’da Spa & Wellness hizmeti en iyi 10 butik otel

spa otelleri istanbul

Last Updated on 10 Mart 2022 by Yaşar Çelik

Günümüzün yükselen trendleri arasında yer alan ‘SPA’ ve ‘Wellness’ hizmeti veren oteller, şehir stresini üzerinden atmak, arınmak, spor yapmak ve aynı zamanda sağlıklı beslenmek isteyenlere bildiğimiz tatil formatından uzak bir konaklama fırsatı sunuyor. spa otelleri istanbul

Ruhsal arınmadan fiziksel dinginliğe, hastalıkları önlemekten yaşam kalitesini arttırmaya kadar birçok farklı masaj, şifalı bitki ve aroma terapileri, güzellik ve bakım, sağlık, çeşitli fitness egzersizleri gibi ‘Spa & Wellness’ hizmeti sunan en iyi 10 butik oteli derledik.

İşte tripadvisor.com’un misafir puan (4 ve üzeri) ve yorumlarına göre sıraladığımız, iş ve şehir yaşamından fırsat bulamayan ve zincir otellere göre daha uygun fiyata yenilenmek isteyenler için en iyi 10 butik otel:

#TGilekeşfet önerileri:

spa otelleri istanbul
Avantgarde Levent Hotel’de kapalı havuz, 2 sauna, 2 buhar odası, 5 terapi odası, 2 adet birleştirilebilen Türk Hamamı (25 kişiye kadar kapasite), Sakoya Spa Suite (özel Türk Hamamı, Çiftler için Masaj Odası, Jakuzi & Sauna) bulunuyor.

Spa otelleri İstanbul

– AVANTGARDE LEVENT HOTEL

İş dünyasına ve özel etkinliklere yönelik muhteşem bir butik otel olan Avantgarde Levent Hotel’de toplam 84 oda (63 Deluxe, 14 Grand Deluxe, 4 Superior Deluxe ve 3 Residential Suite), son teknoloji balo salonu ve 4 toplantı odası, 2 restoran, bin metrekarelik spa ve sağlık merkezi, tam teçhizatlı spor salonu, Pilates/yoga stüdyosu ve Business Center bulunuyor. spa otelleri istanbul

Heyecan verici bir günün ardından dinlendirici ve rahatlatıcı bir deneyim yaşamak istiyorsanız Avantgarde Levent Hotel’in Avantgarde Spa & Sağlık Merkezi’nde profesyonel Uzak Doğulu masaj terapistlerinden Bali, Lomi Lomi, Aromaterapi, Klasik’ten Shiatsu’ya, Thai, Aromaterapi, Refloksoloji ve Mandra “Dört El” masajından Türk Hamamı Ritüelleri’ne ve Spor, Anti-Selülit veya Boyun & Sırt masajlarına kadar pek çok farklı masaj seçeneğini tercih edebilir, ya da Cilt Bakım Merkezi’nde Temel Cilt Bakımı, Somon DNA Terapi ve Mini Cilt Terapisi gibi ayrıcalıklı hizmetleri alabilirsiniz. Ayrıca bunlara ek olarak sağlıklı ve besin değeri yüksek içecekler sunan Detox Bar ve Kuaför hizmetinden de faydalanabilirsiniz.

Adres: Büyükdere Caddesi, No: 161 Zincirlikuyu, Levent /İstanbul
Tel: (0212) 337 04 44

#TGilekeşfet önerisi: Türkiye’nin en popüler 10 iş oteli

spa otelleri istanbul
Business Life Hotel, modern şehrin kalbinde iş dünyasının merkezinde yer alan, büyük alışveriş merkezlerine son derece yakın mesafede özel tasarım bir şehir oteli olarak hizmet veriyor.

– İŞ HAYATI BUTİK OTEL

İstanbul’un en seçkin ve hareketli semtlerinde hizmet veren Business Life Hotel, 30-40 m2 aralığında değişen standart odaları, 75 m2 genişliğinde teraslı superior odaları olmak üzere toplamda minimalist bir tarzda dekore edilmiş 33 odaya sahip keyifli bir şehir oteli.

İş dünyasından gelen konuklarının günün yorgunluğunu atabileceği bir Life Spa & Fitness Center’a sahip. Business Life Hotel, Life Spa & Health Center ile misafirlerine seçkin bir ortamda zindelik kazanabileceği ve rahatlayabileceği güzel bir seçenek sunuyor. Son teknoloji ile donatılmış spor ekipmanlarına sahip Fitness Center, rahatlatıcı masaj odalarında kişiye özel masaj, beden ve ruh zindeliğini bir arada yaşayabileceğiniz bir sauna keyfi gibi daha pek çok hizmet sizi bekliyor. spa otelleri istanbul

Adres: Fulya Mahallesi, Vefa Deresi Sokak No: 15 A Fulya Şişli / İstanbul 
Tel: (0212) 216 18 18

#TGilekeşfet önerisi: En özel şehir oteli: Crowne Plaza Istanbul Florya

spa otelleri istanbul
Gallery Residence; gelişmiş egzersiz ekipmanları, hidro masajlı jakuzileri ve saunasıyla misafirlerini bekliyor.

– GALERİ REZİDANS OTEL

Tamamen suitlerden oluşan ve modern bir konaklama sunan Gallery Residence’da suitlerin her birine ünlü ressamların adı verilmiş. Gallery Residence, beş yıldızlı bir otelde bulabileceğiniz her türlü konforu evinizi aratmayacak bir kişisellik içinde sunuyor. Birçok beş yıldızlı otelin aksine, buradaki fitness salonu, sauna ve jacuzziler sadece Gallery Residence’ın 21 dairesinde konaklayan misafirlerin kullanımı için hizmet veriyor.

Saat 07:00-23:00 saatleri arasında ücretsiz ve limitsiz faydalanabileceğiniz bu aktivitelere oda kartınızla girebilirsiniz. Sabahları uzun ve yorucu bir güne üstün Alman teknolojisi ile üretilen Kettler marka fitness aletlerinde egzersiz yaparak hazırlanabilir akşamları ise günün yorgunluğunu saunada, tek kişilik jacuzziler ya da masaj hizmetiyle atabilirsiniz.

Adres: Valikonağı Caddesi, Süleyman Nazif Sokak No:10 Nişantaşı / İstanbul
Tel: (0212) 291 77 10

spa otelleri istanbul

– ERKANLI COUNTRY Resort, Spa & Binicilik Kulübü

2010 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen ve İstanbul’a 21 otelin sahip olduğu Spacial S Status Hotel unvanına sahip olan Erkanlı Country Resort; İstanbul’un kirliliği ve gürültüsünden uzaklaşmak, daha sağlıklı ve stressiz bir hayata adım atmak isteyen misafirleri için başlangıçta bahçesi, havuz kompleksi ve binicilik tesisiyle hobi amacıyla aile tesisi olarak tasarlanmış olsa da zamanla büyük bir ticari kurum haline gelmiş bir aile oteli. spa otelleri istanbul

Havuz kompleksinde jakuzi, buhar banyosu ve sauna/Spa hizmeti veren otel, yazın açılabilen yarı olimpik kapalı ve ısıtmalı (30°C) yüzme havuzu 12 ay boyunca hizmet veriyor. Havuz bünyesinde bulunan SPA kompleksinde buhar banyosu, sauna ve 10 kişilik 36°C ısıda jakuziden faydalanabilir, seçenek olarak kişiye özel tecrübeli masörler tarafından masaj seansları alabilirsiniz. Otelde konaklayan misafirler havuz ve SPA’dan ücretsiz olarak faydalanabilirken dışarıdan gelen konuklar için ise havuz, SPA ve masaj paketleri mevcut.

Havuz Giriş (Yetişkin): 50 TL
Havuz Giriş (0-8 Yaş Çocuk): 35 TL
10’lu Paket Havuz: 350 TL
Klasik Masaj: 170 TL (60 Dakika)

Adres: Çatalca Yolu Üzeri, Ortaköy-Silivri / İstanbul
Tel: 0212 734 35 23

#TGilekeşfet önerileri:

Tatilde rahatlamanın keyfini Sirkeci Mansion’un sağlıklı yaşam merkezinde çıkarın.

– SİRKECİ MANSİON

Klasik Türk Mimarisinden esinlenerek dekore edilmiş olan Sirkeci Mansion, 52 modern odası ile otelciliğin sadece konaklamadan ibaret bir hizmet olmadığı ve şehirde sadece zaman geçirmenin değil  onun bir parçası olma felsefesiyle misafirlerini ağırlıyor.

TripAdvisor Travellers’ Choice ödüllerinde birçok kategoride ödül sahibi olan Sirkeci Mansion’un sağlıklı yaşam merkezinde tatilin tadını doyasıya çıkaracağınız kapalı yüzme havuzu, sauna, Türk Hamamı ve spor salonu hizmetleri bulunuyor. spa otelleri istanbul

Adres: Hoca Paşa Mahallesi, Taya Hatun Sk No: 5 Fatih / İstanbul
Tel: (0212) 528 43 44

Misafirlerine tabletle interaktif hizmet sunan Türkiye’nin ilk oteli Manna Hotels, İstanbul’da Gayrettepe semtinin ilk tasarım butik oteli olma özelliğiyle lüks bir konaklama deneyimi sunuyor.

– MANNA BUTİK OTELLER

İçerisinde geçirdiğiniz zaman diliminde size özel bambaşka bir dünyanın kapılarını açan Manna Hotels, daha önce görülmemiş bir butik konaklama deneyimi sunmasının yanı sıra, kapısından dışarı adım attığınızda İstanbul’un her yerine en yakın mesafede olmanızın avantajlarını barındırıyor.

Kaliteli bir yaşam biçimi olma hedefi ile yola çıkan ve tepeden tırnağa özel tasarım olması ile ‘Butik Otel’ kavramına yeni bir bakış açısı getiren Manna Hotels’de Bali, İsveç, Shıatsu, Derin doku, Anti stres, Sporcu, Tepeden tırnağa, köpük, klasik masaj çeşitlerinden, hamam ve GYM bölümünden faydalanabilirsiniz. Türk hamamında kese ve köpük masajı yaptırarak günün tüm yorgunluğunu üstünüzden atabilir, vücudunuzu canlandırabilirsiniz. (Kullanım Saatleri: 09:00 – 23:00) Sizi yoran her şeyi Manna’nın dışında bırakabilir, Fitness Salonunda zihninizi sporla tazeleyip her zaman zinde kalabilirsiniz.

Adres: Yıldız Posta Cd. No:19 34394 Şişli/ İstanbul
Tel: (0212) 233 00 00

Amira Hotel, Osmanlı tarzı el yapımı tavan resimleri ve yüksek teknoloji ürünü olanaklar gibi yerel dokunuşlara sahip, geniş bir şekilde tasarlanmış 32 odası ve sağlıklı yaşam merkeziyle hizmet veriyor.

– HOTEL AMİRA İSTANBUL

Samimi konuk hizmetlerinin yanı sıra ücretsiz açık büfe kahvaltı, ücretsiz Wi-Fi erişimi ve fitness merkezi sunan Hotel Amira Istanbul, asırlık imparatorlukların başkentinin kalbinde hizmet veren bir butik otel.

Hotel Amira Istanbul’un sağlıklı yaşam alanında kaldığınız süre boyunca, stresten uzaklaşabilir ve Fitness Merkezi’nde uzun günlerin yorgunluğunu atabilirsiniz.

Adres: Küçük Ayasofya Mah. Mustafapaşa Sok. No: 43 Sultanahmet / İstanbul
Tel: (0212) 516 16 40

Romance Istanbul Hotel, sizi İstanbul’un büyüleyici şehrinin tılsımlarını keşfetmeye davet ediyor.

– ROMANCE İSTANBUL HOTEL

Osmanlı Sultanlarının ‘Tılsımlı Gömlekleri’nden ilham alınarak tasarlanan Romance Istanbul Hotel, modern ve geleneksel mimariyi birleştirerek tasarlanan 39 lüks odasıyla geçmişin büyüleyici hikayelerini keşfetmeniz için sizi bekliyor.

Misafirleri için bir Sağlıklı Yaşam Merkezi sunan Romance Istanbul’un Allure Spa & Wellness Center’ında bulunan Fitness merkezinde egzersiz yapabilir, havuzda yüzerek gevşeyebilir, dünyaca ünlü hamamın keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca Allure Spa’nın jakuzisinde yenilenmiş ve tazelenmiş hissedebilirsiniz. (Spa ve hamam unisex olarak kullanılmaktadır)

Adres: Hudavendigar Cad No:5 Sirkeci / İstanbul
Tel: (0212) 512 86 76

İstanbul’dan yalnızca 45 dakikada ulaşılabilen, Şile’ye bağlı Ulupelit Köyü’ndeki Casa Lavanda Boutique Hotel, 18 bin metrekarelik bir yeşil alanda doğa ile lüksü birleştirerek cildinize genç, duru ve sağlıklı bir görünüm, vücudunuza enerji ve zindelik kazandırırken, ruhunuza dinginlik ve huzur veriyor.

– CASA LAVANDA OTEL & SPA

İstanbul’u tamamlayan, şehir insanının doğayla doyasıya yaşam özlemini karşılayan, sakin, huzurlu ve yalın bir dinlence sunmayı amaçlayan Casa Lavanda, doğal yapıya ve ekosisteme uyumlu, özgün mimari ve iç dekorasyon öğeleri ile hizmet veriyor.

14 özel konaklama odası ve genel iç ve dış mekanın taş ve ahşap başta olmak üzere tamamen doğal malzemelerle dizayn edilmiş bir aile işletmesi olan Casa Lavanda; uzman terapistlerce aromaterapi markası Darphin’in bakım ve masajlarının sunulduğu Casa Lavanda Darphin SPA’sı ile misafirlerini hafta içi ve hafta sonları butik hizmet anlayışıyla ağırlıyor.

Kış aylarında kar, yaz aylarında kır çiçekleri ile kaplanmış orman manzarasına sahip sauna keyfinin ardından, Darphin’in Organik Oil Elixir ve Saf Esansiyel yağları ile yapılan bakımları tepeden tırnağa yenilenmenizi sağlayacak. Ayrıca orman içinde, farklı zorluk ve uzunluklardaki parkurlarda yürüyüş yapabilir, sonsuz yeşilin içinden geçerek, bol bol oksijen depolayabilirsiniz.

Adres: Seçilmiş Sok No:2 Ulupelit Köyü – Şile / İstanbul
Tel: (0216) 736 56 40-41

Yaşmak Sultan Hotel, konuklarını evlerinde hissettirmek için geleneksel Osmanlı dokunuşları, modern mobilyalar, işlevsel bir tasarım ve rahatlatıcı bir ambiyansa sahip zevkli bir şekilde dekore edilmiş.

– YAŞMAK SULTAN HOTEL

İstanbul’da tarihi yarım adanın kalbinde büyüleyici bir konaklama deneyimi sunan Yaşmak Sultan Hotel, misafirlerine günün yorgunluğunu atmalarına olanak sağlayacak ve Türk Kültürünün geleneksel hizmetlerinden faydalanabilecekleri Sultan SPA’da kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, Türk Hamamı ve sauna hizmeti sunuyor. (Sultan Spa & Wellness Center her gün sabah 08: 00-20:00 arasında açıktır. Spa merkezi uniseks olarak hizmet veriyor.)

Adres: Ebusuud Caddesi No:12 Sirkeci / İstanbul
Tel: (0212) 528 13 43

Akdeniz’in incisi Antalya’nın en iyi 10 aile oteli