Sonbaharda görülmesi gereken 5 rota

2024 Yılında Görülmesi Gereken En Popüler Tatil Rotaları: Türkiye'nin Önde Gelen Seyahat Sitelerinden Öneriler
2024 Yılında Görülmesi Gereken En Popüler Tatil Rotaları: Türkiye'nin Önde Gelen Seyahat Sitelerinden Öneriler

Last Updated on 2 Ekim 2021 by Yaşar Çelik

Sonbahar her ne kadar hüznü çağrıştırsa da aslında Ekim ayı bazı coğrafyalarda yazın en güzel günlerinin yaşandığı mevsim olabilir. Dünya Değişmeden, Ekim ayında öncü rehberler eşliğinde sunduğu 5 farklı rota ile seyahat tutkunuza farklı bir bakış açısı katmaya devam ediyor.

Hüznü ve romantizmi yaşamak için Balkanlara, Cenk Bulut ve Coşkun Aral ile Van Gogh’un hayat hikayesini deneyimlemek için Hollanda, hala egzotik yapısını koruyan Fas, Orta Doğu’nun otantik, kadim ruhunu hissedebileceğiniz bir atmosfere sahip olan Ürdün ve son olarak büyüleyici tarihiyle dikkat çeken Çin’i Dünya Değişmeden ile deneyimlemek için Ekim ayında yola çıkmaya hazır mısınız? İşte programların detayları:

1- Esra Özdamar rehberliğinde Balkanlar: Yanıbaşımızdaki İnci – (01 Ekim -09 Ekim 2018) / 1.150 Euro

Boş vermişliği, hüznü ve romantizmi içinde barındıran bir coğrafya olan Balkanların Kusturica filmleri ve Bregoviç müzikleri sayesinde hissettiğimiz melankolisi, çok yakın dönemde yaşanan acıları ama aynı zamanda Avrupa’nın en güzel doğalarından birine sahip olması sizleri kendisine bağlayacak.

Tur Bölgesi: Makedonya, Arnavutluk, Karadağ, Bosna Hersek, Hırvatistan, Slovenya
Vize Bilgisi: Schengen vizesi gerekmektedir.Yeşil pasaportu bulunan TC vatandaşları ise vizeden muaftır.
Okumalar: Köle Olmayacağız- Aliya İzzet Begoviç

Ünlü ressam Vincent van Gogh, sanat tarihinin en bilinen başyapıtı “Yıldızlı Gece“yi yaratırken 400 yıl boyunca Avrupa’da dolaşımda olan ünlü bir astronomi çiziminden esinlenmiş.

2- Cenk Bulut rehberliğinde Coşkun Aral eşliğinde Hollanda – Belçika – Fransa: Van Gogh’un İzinde – (15-20 Ekim 2018) 2.090 Euro

Batı dünyası sanat tarihinin en tanınmış ve en etkili ressamlarından biri olan Hollandalı Vincent Willem van Gogh’u keşfedeceğiniz ‘Vincent van Gogh’un İzinde’ ünlü ressamın yaşamını ve eserlerini sunan heyecan verici, yeni ve daha önce Türkiye’den benzeri yapılmamış bir rota olarak karşınıza çıkacak.

Van Gogh’un ünlü eserlerinin yanı sıra az bilinen eserlerini de keşfedebileceğiniz bu turda Van Gogh’un yaşadığı, çalıştığı ve resimlerine ilham kaynağı olan Hollanda’da Amsterdam ve Brabant, Fransa’da Paris ve Auvers-sur-Oise’u ziyaret edip, onun bulunduğu yerlerde bulunabilir, eserlerini yakından görebilir, hikayelerini yaşayabilirsiniz.

Sanat tarihçisi, rehber Cenk Bulut ve uluslararası savaş fotoğrafçısı, gezgin ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral ile Van Gogh’un hayat hikayesini deneyimlemek amacıyla yola çıkmaya hazır mısınız?

Tur Bölgesi: Hollanda – Belçika – Fransa
Vize Bilgisi: Yeşil pasaport sahibi T.C. vatandaşları vizesiz giriş yapabilirler. Bordo pasaport sahibi T.C. vatandaşları ise vize alma mecburiyetindedir.

3- Esra Özdamar rehberliğinde Fas: Kuzey Afrika Egzotizmi – (20-28 Ekim 2018) 1.450 Euro

Günümüz Kuzey Afrika’sının hala egzotik yapısını koruyan ama bir o kadar da modern eğlence ile harmanlanmış farklı bir coğrafyası konumunda bulunan Fas, iş hayatının stresinden kısa bir süre de olsa uzaklaşabilmeniz için farklı bir rota.

Tur Bölgesi: Fas
Vize Bilgisi: Türk vatandaşları için 90 güne kadar vize mecburiyeti yoktur.
Okumalar: Çölde Çay (Esirgeyen Gökyüzü) – Paul Bowles

4- Can Yolaç rehberliğinde Çin: Gizemli ve Gelişen Bir Hayat (21 Ekim – 1 Kasım 2018) 2.950 Dolar

Destansı boyutlarda, 4000 yıllık çalkantılı ama büyüleyici tarihiyle dikkat çeken Çin, zıtlıklar ve çeşitlerle dolu akıl sır ermez bir ülke. Küresel sahnede artık yeniden büyük bir oyuncu ve başka ülkelerden gelen ziyaretçiler için gitgide daha da kolay erişilebilir olan Çin, sizi kültürel ve doğal zenginliğine hayran bırakmaya davet ediyor.

Tur Bölgesi: Çin
Zorluk Seviyesi: En fazla yürüyüş yapılacak gün yasak şehir günü ve 3 saat kadar. Bunun dışında Çin Seddi’nde 1,5 saat kadar yürüyüş ancak eğimli yokuşlar inilip çıkılacak ve asimetrik merdivenler olacak. Yani en zor yürüyüş bu olacak. Alışık olmayanların bacakları ağrıyabilir. Longji teraslarındaki yürüyüş çok daha rahat ve bol molalı olacak.
Vize Bilgisi: Türk vatandaşları için vize gerekmektedir. İşlemlerin seyahat tarihinden en az 1 ay önce başlaması gerekir. Yerel acentemiz bize toplu vize alabilmemiz için gerekli belgeleri sunacaktır.
Okumalar: Herkes İçin Çin Tarihi (Siyaset, Kültür, Medeniyet) – Can Yolaç
Tavsiyeler: Yataklı tren yolculuğu yapacağımızdan Pekin’e mümkün olan en az dolu ve küçük valizle gelinmeli. Hediyelik alışverişi için Xi’an şehrinden sonrasını tavsiye ederiz. Pekin ve Luoyang’da valizler ne kadar hafif olursa bu sizin için o kadar iyi olacaktır. Gelirken maddi değeri olan çakmak getirilmemesi tavsiye olunur. Çin havayolu kurallarına göre uçuşlarda çakmak taşımak yasaktır. Dönüş uçağında el konulur. Döviz cinsi olarak yırtık ya da üzerinde fazla damga bulunmayan USD tercih edilmeli. Kredi kartı kullanılabiliyor. Yanınızda pasaportunuzun fotokopisinin ve nüfus cüzdanınızın bulunması tavsiye edilir.

5- Ülkü Sevener rehberliğinde Ürdün: Renklerin Ülkesi (24-29 Ekim 2018) 1.400 Euro

Orta Doğu’nun otantik, kadim ruhunu hissedebileceğiniz bir atmosfere sahip olan Ürdün’ün hiçbir yerde göremeyeceğiniz çöl manzaralarına ve köklü medeniyetlerden kalan tarihine tanık olabileceğiniz bir destinasyon.

Tur Bölgesi: Ürdün
Kıyafet Tercihleri: Çöl akşamları için polar, gündüzleri sıcak olacağı için de rahat kıyafetler tavsiye edilir. Güneş gözlüğü, sıcak bahar ortamına uygun eşyalar yanımızda olmalı. Yürüyüş için uygun ayakkabılar.
Vize Bilgisi: Türk vatandaşları için vize mecburiyeti yoktur.

Tüm tur detayları için: 0212 296 64 46 / ‘dunyadegismeden.com‘ adresini ziyaret edebilirsiniz.

5 Seyahat Severin Gözünden Spiritüel Ada: Semadirek