Livera Spa: Otellerin Spa işletmesinde uzmanlaşmış bir marka

Livera Spa Yönetim ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.'nin sahibi Alper Türkyılmaz.

Last Updated on 24 Haziran 2023 by Turizm Günlüğü

Crowne Plaza İstanbul-Florya Spa merkezinin işletmeciliğini yürüten Livera Spa Yönetim ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.’nin sahibi Alper Türkyılmaz, “Otel bünyesindeki yeni Spa merkezlerinin işletmeciliğini alarak profesyonelce yönetim sistemimizi büyütmeyi hedefliyoruz” dedi.

Crowne Plaza İstanbul-Florya’daki Spa & Fitness’ın işletmesini üstlenen Livera Spa, mevcut ve potansiyel işyeri sahiplerine Wellness ve Spa tesislerini yaratma, geliştirme, değiştirme, işletme, mimarlara ise bu tür tesisleri inşa etme, yeniden yapılandırma ve yeniden dekore etme konularında danışmanlık hizmeti veriyor.

Turizmgunlugu.com’un sorularını yanıtlayan Livera Spa Yönetim ve Danışmanlık Tic. Ltd. Şti.’nin sahibi Alper Türkyılmaz, ‘Livera’nın Karadeniz’de yaylalarda yetişen ve ısırgan otunun panzehiri olan bir bitki çeşidi olduğunu, Wellness ve Spa‘da da bitkiler ve çiçekler kullanıldığı için bu ismi tercih ettiklerini belirterek şunları söyledi:

“İlk olarak 2009 yılında beş yıldızlı bir otel olan Holiday Inn Istanbul City’nin Spa ve fitness işletmesini alarak bu işe başladım. Şahıs firması olarak başladığım Livera Spa’yı 2015 yılında limited şirkete dönüştürmeye karar verdim. Aynı yıl Sheraton Istanbul Ataköy ve 1 Ocak 2016’da ise Crowne Plaza İstanbul-Florya’nın Wellness ve Spa işletmesini de bünyemize katarak bölgede yer alan iki önemli otel markası çatısı altında faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Livera Spa, Crowne Plaza İstanbul-Florya’daki Spa & Fitness’ın işletmesini yapıyor.

“SPA’LAR BİR OTEL İÇİN ODA VE LOKASYON KADAR ÖNEMLİDİR”

Spa’lar artık beş yıldızlı otellerin en az oda ya da otelin lokasyonu kadar önemli özellikleri arasında kabul edilmekte. Çünkü Spa merkezleri, misafirlerin konakladıkları süre boyunca otelde iyi vakit geçirebilme İstanbul otelleri için önem verilen özelliklerden biri. Misafirlerimizi daima, Spa’ya stres atmaya, mutlu olmaya ve yeniden doğmaya gelmiş kişiler olarak görüyoruz. Amacımız, onları otelden dinlenmiş, yenilenmiş, mutlu ve keyifli göndermek.

“İSTANBUL’DAKİ OTELLERDE SPA KÜLTÜRÜNÜ OTURTMAMIZ LAZIM”

Spa merkezlerinde alt yapı, hijyen ve yaklaşım; memnuniyet sağlamak için gereken en önemli kriterlerdendir. İstanbul genelinde gerek alt yapı ve hijyen gerekse sunulan hizmetler ve yaklaşım olarak baktığımızda çok sayıda yetersiz tesis bulunuyor. Tesislerin yetersizliği ve yetersizlikleri dışında henüz Spa kültürünün de tam olarak oturmadığını görüyoruz. Spa’ya giden misafirin aslında en az üç saatlik bir zaman dilimini Spa’da geçirebilmesi gerekiyor. Spa’da geçirilen zamanın hızlıca geçiştirilmesi gereken bir zaman diliminden ziyade her anının keyifle yaşandığı, dinlendirici bir zaman aralığı olması gerekiyor. Masaj öncesi hazırlık safhası olan sauna ve buhar ile vücudun rahatlatılması ardından tercihe göre yapılan masaj ve masaj sonrasında Spa da dinlenme koltuklarında bitki çayı içilmesi ve hatta uyunabilmesi terapinin tam anlamıyla sonuca ulaşması anlamına geliyor. Ancak, misafirlerin çoğu genelde son dakika rezervasyonu için arayıp müsaitse hemen gelir, masajını alır ve gider. İşte bu kültürü oturtmamız lazım. İstanbul’daki otellerde bu anlayışı oturtabilirsek Spa keyfi için şehir dışına çıkıp uzağa gitmeye gerek kalmayacak.

“MASAJ KALİTEMİZİN YANI SIRA RAKİPSİZ BİR VIP ODAMIZ VAR”

Crowne Plaza İstanbul-Florya’daki yerimizden ve misafir profilimizden çok memnunuz. Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt İstanbul’un önemli lokasyonlarından. Misafirlerin bu tarz mekanlara alışkanlıkları çok üst düzeyde. Bundan dolayı iyi bir lokasyonda olduğumuzu düşünüyorum. Aynı zamanda otel olarak şehir merkezine yakın ancak bir şehir otelinden ziyade resort havası olan bir oteliz. Burada deniz kenarında misafirlerimiz havuza geliyor ya da sauna ve buhardan sonra dinlenme alanında denizle içiçeler. Şehrin karmaşasında olan bir bölge değiliz. Bu özel lokasyonun aynı zamanda bize şöyle bir avantajı da var: Yanımızda dünyanın en büyük tematik akvaryumu ‘İstanbul Akvaryum’ ve Aqua Florya Alışveriş Merkezi var. İnsanların oldukça ilgi gösterdiği bir bölge burası. Misafirlerimizin yüzde 50’si bu bölgede mülk edinmiş ve bu bölgede yaşayan insanlar. Bununla birlikte Ataköy-Bakırköy ve Florya bölgesinde oturmadığı halde bizim masaj kalitemizi çevresinden duyup gelen misafirlerimiz de var. Misafire uygulanan masaj kalitemizin yanı sıra çok iyi bir VIP odamız da var. Bu odanın içerisinde Türk hamamı, sauna, çift kişinin aynı anda masaj yaptırabileceği masaj yataklarımız, dinlenme yatağı ve bununla birlikte içinde bir de Thai yatağı var. Bir misafir dışarıdan gelip hiçbir şekilde soyunma odalarına uğramadan direkt VIP odaya girip hizmetini orada alarak çayını kahvesini orada içip, dinlenmesini orada yaparak tesisten ayrılabiliyor. VIP odamız, tamamen özel bir oda. Etrafımızdaki beş yıldızlı otellerde bizimki gibi bir VIP oda yok.

Spa merkezlerinde alt yapı, hijyen ve yaklaşım; memnuniyet sağlamak için gereken en önemli kriterlerdendir.

“SPA MERKEZLERİ KURULURKEN İŞLETMECİ MANTIĞIYLA DİZAYN EDİLMELİ”

Oteller isterlerse kendileri işletsin isterlerse kiraya versinler; işletmeci mantığıyla misafirin hizmeti alırken yaşayabileceklerini dikkate alarak Spa merkezleri kurulmadığında, daha sonra tesisi yapanlar danışmana ödeyeceği paranın en az 3-5 katı oranında tekrar tesise yatırım yapıyor. Çünkü mimar olaya sadece dizayn olarak bakıyor ama işletmeci; misafiri nerede karşılayacağına, nasıl yönlendireceğine, burası nasıl daha maksimum misafir memnuniyeti sağlayacak ve finansal açıdan daha çok gelir getirecek şekilde yürütülebilir diye bakıyor.

“BODRUM, ANTALYA VE İSTANBUL GİBİ BÖLGELERDE SPA MERKEZİ SAYIMIZI ARTTIRMAK İSTİYORUZ”

Livera Spa: Otellerin Spa işletmesinde uzmanlaşmış bir marka
Livera Spa: Otellerin Spa işletmesinde uzmanlaşmış bir marka

Spa işletmeciliğini en iyi yapan firma olarak tabi ki bu alanda daha da büyümek istiyoruz. Bu anlamda otellerden gelecek tekliflere açığız. Bodrum, Antalya ya da İstanbul gibi bölgelerde Spa merkezi sayımızı arttırmak istiyoruz. Bunun için de gerekirse hazır Spa merkezleri, gerekirse de yatırım yapılacak seviyede Spa merkezleri alarak profesyonelce yönetim sistemimizi büyütmeyi hedefliyoruz. Eylül ayından sonra otel bünyesindeki Spa merkezlerinin işletmesini alma anlamında da girişimlerimiz olacak”.