Türk tur operatörünün Küba’daki hedefi büyüyor

Last Updated on 2 Kasım 2018 by Yaşar Çelik

Küba’daki tek lisanslı Türk tur operatörü Day Tours, 2019’da dünyanın dört bir yanından 20 bin turisti Küba’ya götürmeyi amaçlıyor.

Küba, dünyada en çok merak edilen ve görülmek istenen ülkelerin başında geliyor. Nitekim UNESCO’nun yaptığı araştırmaya göre son iki yıldır en çok gidilmek istenen yerler arasında ilk sıradaki yerini koruyor. İşte bu merak Küba’nın dünyaya açılmasını hızılandırırken, her geçen yıl daha çok turist ağırlamasını da sağlıyor.

Küba, işte turizmdeki bu çıkışını sürdürürken, Türk turizmciler de bu yükselişten payını almak için kolları sıvamış durumda. Bu ülkede resmi tur operatörü lisansı olan tek bir Türk şirketi var, o da Day Tours. Day Tours, Altuğ Uğurola, Küba’lı eşi Dayana Uğurola ve yurtdışı operasyonlarında uzmanlaşmış tecrübeli bir isim olan genç turizmci Kaan Şaf’ın da ortak olduğu bir şirket. Day Tours, geçen yıl İstanbul ofisini hayata geçirerek atağa kalktı. Bağdat Caddesi’nde bir ofis açan Day Tours, hem Türkiye’den hem de dünyanın diğer ülkelerinden Küba’ya turist götüren tur operatörlerine yerel servis veriyor. Yani direkt turistlere değil, turları organize eden seyahat şirketlerine altyapı desteği sağlıyor.

Kaan Şaf

Küba’ya sadece Türkiye’den turist götüren şirketler için çalışmadıklarını vurgulayan Day Tours ortağı Kaan Şaf, İsrail, İran, Lübnan, Filipinler, Slovenya ve İspanya’dan gelen misafirlere de hizmet verdiklerini anlatıyor. Bu ülkelere yeni ülkeler eklemek üzere atağa geçtiklerini aktaran Şaf, geçtiğimiz günlerde bu amaçla Azerbaycan, Sırbistan ve Romanya’ya giderek, yerel seyahat acentaları ile biraraya geldiklerini ifade ediyor. Küba’daki turizm olanaklarını anlattıklarını ve Küba’da turizmde nasıl iş yapılır konusunda bilgi verdiklerini söyleyen Şaf, önümüzdeki günlerde Yunanistan, Macaristan ve Bulgaristan’a gidip aynı minvalde toplantılar düzenleyip yeni işbirlikleri arayacaklarını kaydediyor.

Küba’da işlerin yavaş tempoda ilerlediğini belirten Şaf, Day Tours’un orada “Yeni jenerasyon partneriniz” sloganıyla, bir Türk şirketi çalışma tarzı olan ‘hızlı ve atak’ işleriyle kendisini tanıttığını söylüyor. Kaan Şaf, arkadaşımız Özlem Kapar Bayburs’un haftalık ekonomi dergisi PARA’da yayınlanan haberinde, Küba için iki ana hedeflerini şu sözlerle anlatıyor: “Öncelikli amacımız Küba’ya hem Türkiye’den hem de hali hazırda çalıştığımız diğer ülkelerden götürdüğümüz turist sayısını yükseltmek. Sonraki hedefimiz de oraya daha önce turist göndermemiş ama göndermek isteyen ülkelere girip ilk servis veren turizm şirketi olmak.”
Kaan Şaf’ın söylediğine göre Day Tours’un hedefinde İran, Hindistan, Vietnam gibi ülkelerden de Küba’ya turist götürmek var. Bunun için de uluslararası birçok fuara da katılacak Day Tours, 2019’da dünyanın dört bir yanından 20 bin turisti bu ülkeye taşımayı amaçlıyor. Öte yandan Day Tours, geçen ay Meksika’nın başkenti Mexico City’e de ofis açmış. Türk Hava Yolları’nın gelecek yıl Mexico City ve Cancun’a uçuş başlatacağı için turizm altyapısının hazır olacağı öngörüsünde bulunan Day Tours, oralara da turist götürme niyetinde.

Küba’daki tek Türk lisanslı tur operatörü: Day Tours