Almanya’da son durum: Türkiye ve Mısır yükselişini sürdürdü

Last Updated on 9 Mayıs 2020 by Yaşar Çelik

Kasım ayında, Almanya’daki paket tur ve son dakika tatil satışlarında İspanya ve Yunanistan destinasyonlarına yönelik sert düşüşler yaşanırken; Türkiye ve Mısır yükselişini sürdürdü.

Almanya’nın önde gelen rezervasyon portalı Traveltainment’ın açıkladığı veriler doğrultusunda geçtiğimiz kasım ayında İspanya destinasyonlarına yönelik çift haneli ciddi düşüşler yaşandı.

İspanya’nın Palma destinasyonuna yönelik rezervasyonlarda yüzde 29 oranında düşüş yaşandı. Bu düşüş oranı, Ekim ayında ise yüzde 33 seviyesindeydi.

Bir kez daha yüksek fiyatlı Kanarya Adaları’na yönelik rezervasyonlarda çift haneli düşüş kaydedildi. Önde gelen diğer dört İspanya destinasyonunda yaşanan düşüş oranları ise şu şekilde: Fuerteventura: yüzde 22 / Las Palmas: yüzde 24 / Güney Tenerife: yüzde 25 / Arrecife: yüzde 17

KOMŞU ALMANYA PAZARINDA DÜŞÜŞTE

Kasım ayında en yüksek oranda düşüş yaşayan destinasyon Yunanistan’ın Girit Adası oldu. Girit’te yer alan Heraklion Havalimanı’na yönelik yolcu sayısında yüzde 30 oranında düşüş yaşandı. Ekim ayında bu oran -%17, Eylül ayında ise – %13 seviyesindeydi. Rodos Adası’na yönelik de yüzde 17 oranında düşüş yaşandı.

ANTALYA YÜKSELİŞİNİ YÜZDE 15 ARTTIRDI 

Buna karşın Antalya bu yılki yükseliş trendini Kasım ayında da yüzde 54’lük bir artış ile sürdü. Ekim ayında bir önceki yıla göre kaydedilen artış oranı ise yüzde 39 seviyesindeydi.

Bunun yanı sıra Mısır destinasyonlarına yönelik talep artış hızlarında yavaşlama kaydedildi. Geçtiğimiz yılda yüksek artış kaydeden Hurghada destinasyonuna yönelik rezervasyon rakamlarında yüzde 13 düşüş yaşanırken; bu destinasyon yüzde 19’luk pay ile Almanlar tarafından en çok tercih edilen ilk on destinasyon arasındaki yerini korudu. Diğer yandan Mısır’ın önemli tatil destinasyonları arasında yer alan Marsa Alam’a yönelik talep yüzde 36 oranıyla yükselişini sürdürüyor.