Rusya’dan çok gizli vize açıklaması…

Last Updated on 13 Aralık 2018 by Turizm Günlüğü

Türk vatandaşlarına yönelik vize rejiminin kolaylaştırılmasıyla ilgili görüşmelerin devam ettiği şu günlerde elektronik vize uygulaması hakkında bir açıklama geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova ve St.Petersburg’u ziyaret edecek olan turistlerin elektronik vize ile Rusya’ya gelebileceklerini belirtti.

turkrus.com’da yer alan habere göre yakında yabancıların Rusya vizesini “online” olarak alabileceklerini söyleyen Sergey Lavrov, elektronik vize uygulamasının hangi ülke vatandaşları için geçerli olacağı hakkında net bir açıklama da bulunmadı.

Rus vatandaşlarının Türkiye’ye vizesiz seyahat etmesi karşısından Türkiye vatandaşlarının Rusya’ya vizesiz seyahat edememesini ‘ciddi bir eşitsizlik’ olarak değerlendiren Rus-Türk Toplumsal Forumu Genel Sekreteri Sergey Markov’dan vize rejiminin kolaylaştırılmasıyla ilgili elektronik vize ya da havalimanında vize uygulamasına gidilmesini önerisi gelmişti.

En son Moskova’da vize serbestisi ile ilgili 1 Kasım tarihinde gerçekleştirilen konsolosluk istişarelerinde hizmet ve hususi pasaportlarla lojistik sektör ve kamyon şoförlerini vizeden muaf olması konusunda sonuca yaklaşılmıştı.

Rusya ile vize rejiminde ilerleme yakın!