Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bir yılda kaç şikayet geldi?

Last Updated on 20 Aralık 2018 by Yaşar Çelik

2018 yılı itibarıyla ‘Alo 176’ üzerinden Turizm ve Kültür Bakanlığı’na gelen şikayet ve öneri sayısı 7 bin 437 olarak açıklandı.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, mecliste Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a yönelttiği soru önergesinde Alo 176 üzerinden Turizm ve Kültür Bakanlığı’na gelen şikayet sayısını sordu.

Ersoy, Sezgin Tanrıkulu’nun soru önergesine verdiği yazılı yanıtta, “Bu yıl itibarıyla ‘Alo 176’ (Tüketicilerin her türlü talep, şikâyet, görüş, öneri, ihbar ve sorularını ilettiği hat) üzerinden Bakanlığın ilgili birimlerine yönlendirilen öneri ve şikayet sayısı 7 bin 437, bilgi talebi sayısı ise 250 bin 428’dir” şeklinde açıkladı.

Vatandaşların başvurularının 3 iş günü içerisinde cevaplandırılmaya çalışıldığını ifade eden Bakan Ersoy, şunları kaydetti:

“Bu süre içerisinde sonuçlandırılması mümkün olmayan konuların takibi, her birimin İletişim Merkezi destek personeli tarafından yapılarak, ara cevaplarla bilgi akışının devam ettirilmesi sağlanmaktadır. Bakanlığımız mevzuatı kapsamında olan tüm konular İletişim Merkezimizce cevaplanmakta olup kapsam dışı çağrılar, talep sahibi vatandaşa yardımcı olmak adına, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına yönlendirilmektedir.”

Türkiye’de yabancı turist sefa sürerken, yerli turist cefa çekiyor!