Ukrayna workshop’unun filmi yayınlandı

Last Updated on 20 Aralık 2018 by Turizm Günlüğü

Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda, Kiev Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB), THY ve Atlas Global işbirliğiyle 4 Aralık tarihinde Odessa’da düzenlenen Ukrayna Workshop etkinliği filmi hazırlandı.

Başarıyla gerçekleştirilen workshop’a Türkiye’den turizmcilerin katılımının yanı sıra yaklaşık 200 kişiyle rekor sayıda Ukraynalı turizmci katılmış ve verimli sonuçlar alınmıştı. Yetkililer, hedef alıcılara odaklanmış olan benzer workshop organizasyonlarının çeşitli ülkelerde devam ettirileceğini belirttiler.

TÜROB’dan yapılan açıklamada, Türk turizminin çeşitlendirilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması çalışmaları kapsamında başlatılan ve ilk etapta Ukrayna pazarını hedefleyen projenin birinci ayağının Kiev’de gerçekleştirildiği hatırlatılarak şöyle denildi:

“Tanıtım ve pazarlamada hedef odaklı çalışmanın önemini ortaya koyan organizasyonun temel amacı gelir getirici ve nitelikli turist profilinin artırılmasını sağlamak, kültür ve şehir turizmini geliştirmek ve turizm ürünlerindeki çeşitliliği sürdürülebilir kılmak olarak belirlenmiştir. Bakanlık ve özel sektörün verimli işbirliği içerisinde konaklama, operasyon ve ulaşım alanındaki temel paydaşlarını bir araya getiren organizasyon ile katılımcılara pazarda önemli iş fırsatları sunulmuştur.”

Ukrayna Workshop’una ilişkin hazırlanan ve YouTube’da da yayımlanan film şöyle: