Çin’den Türkiye’ye gelen turist sayısı artmaya devam ediyor

Last Updated on 28 Aralık 2018 by Yaşar Çelik

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, Ocak-Ekim döneminde Çin’den ülkemize gelen ziyaretçi sayısı yıllık bazda yüzde 76,7 oranında artış kaydederek 340 bin kişi oldu.

Böylece Çinli turistlerin toplam içerisindeki payı da geçtiğimiz yılın ilk 10 ayında yüzde 0,7 iken bu yılın aynı döneminde yüzde 1’e çıktı.

ÇİN EN HIZLI TURİST ARTIŞIN OLDUĞU ÜLKELER ARASINDA

Ayrıca Çin, yılın ilk on ayında gelen turist sayısının 200 bin kişinin üzerinde olduğu ülkeler dikkat alındığında, bir önceki yılın aynı dönemine göre turist sayısında en hızlı artışın görüldüğü 3. ülke konumunda bulunuyor.

E-VİZE UYGULAMASI KOLAYLIK SAĞLADI

Çinli turist sayısındaki artışta Çin’de 2018 yılının “Türkiye Turizm Yılı” olarak ilan edilmesi, Türkiye’nin Çin vatandaşlarına getirdiği e-vize kolaylığı ile Kuşak ve Yol Projesi kapsamında iki ülke arasındaki ilişkilerin artırılması etkili oldu.

TURİZM BAKANLIĞI SAYININ ARTMASI İÇİN ÇALIŞIYOR

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’de turizm sektörünün 2016 yılına kadar Rusya, Avrupa ve Arap ülkelerine yoğunlaştığını ancak 2016 yılından sonra Asya’daki turizm pazarına odaklanıldığını söyledi. Bu kapsamda çeşitli kolaylıkların sağlandığı ve Çin ile olan turizmin geliştirilmesi için yeni atılımların yapılacağını kaydetti.