BigChefs’in yeni CEO’su Cenk Akın

Cenk Akın, BigChefs markasını yönetecek.

Last Updated on 14 Ocak 2019 by Turizm Günlüğü

Kısa sürede Türkiye’nin önde gelen restoran zinciri markası haline gelen BigChefs, markasını bir profesyonele emanet etti. Cenk Akın, toplamda 55 şubesi ve 2 bin 200 çalışanı bulunan BigChefs markasını yönetecek.

Akın, aynı zamanda BigChefs çatısı altındaki BigCatering ve gerçek bir İstanbul meyhanesi olan Buselik’in yönetiminden de sorumlu olacak.

Geçmişte ulusal ve uluslararası önemli markalarda üst düzey yöneticilik görevleri üstlenen Akın, BigChefs’in yurt dışına açılma projelerine de geniş bilgi birikimi ile hız ve yön verecek.

Kariyerinde, ulusal ve uluslararası farklı markalarda üst düzey yöneticilik yapan Akın, son olarak sektörün önemli isimleri İtalyan restoran zinciri Eataly’de Genel Müdür, İstanbul Doors Group‘ta CEO, Dream’de bir süre Managing Director olarak görev yaptı. 1989 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Tekstil Mühendisliği’nden mezun olan Akın, 1991’de San Francisco Üniversitesi’nde finans MBA’ini tamamladı. PERYÖN-Türkiye İnsan Yönetimi Derneğinin Yönetim Kurulu üyesi olan Akın, aynı zamanda Türkiye Gönüllü İtfaiyeciler Birliğinin de kurulmasında önemli rol oynadı.