Göbeklitepe 1 milyon turist bekliyor

Şanlıurfa’nın Göbeklitepe Arkeolojik Alanı Türkiye’nin 18’inci varlığı olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne kaydedildi.

Last Updated on 16 Ocak 2019 by Turizm Günlüğü

2019 yılının ‘Göbeklitepe Yılı’ olarak ilan edilmesinin ardından bölge turizmi için turizm acentalarıyla temas halinde olan Göbeklitepe’nin hedefi 1 milyon turist!

Bölgenin geçen yıl UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmesinin ve 2019’un turizmde “Göbeklitepe Yılı” ilan edilmesinin, Şanlıurfa için gurur verici bir gelişme olduğunu dile getiren Şanlıurfa Müzesi Müdürü ve Göbeklitepe Kazı Heyeti Başkanı Celal Uludağ, “Şimdiden bunun etkilerini görmeye başlıyoruz. Birçok turizm acentesi tarafından bağlantılar kurulmaya başlandı. Hedefimiz 1 milyon turist” dedi.

TÜM HAZIRLIKLAR TAMAM

T24’te yer alan habere göre Şanlıurfa’da Kültür ve Turizm Bakanlığı adına hizmet veren kurumlar olarak Göbeklitepe ile ilgili tüm hazırlıkları yaptıklarını kaydeden Celal Uludağ, alandaki tüm altyapı düzenlemeleri ve ziyaretçi karşılama merkezinin hazır olduğunu belirterek konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bu ören yeri ile ilgili bilgi alınabilecek canlandırma merkezi, ziyaretçileri alana götürecek servis araçları gibi her türlük hazırlık tamamlanmış durumda. Bu anlamda Göbeklitepe ziyarete tam anlamıyla hazır. 2019 yılında Göbeklitepe ve Şanlıurfa’ya misafirlerimizi bekliyoruz.”

TURİZM YATIRIMCILARINA ÇAĞRI

Göbeklitepe’nin gerek Şanlıurfa’ya gerek Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ve gerekse Türkiye’ye ciddi anlamda turizm getirisi sağlayacağını söyleyen Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan ise Göbeklitepe’nin geniş kitlelerce görülebilmesi için yurt içinden ve dışından birçok seyahat acentasına yönelik turlar düzenleneceğinin haberini verdi.

Oluşacak bu hareketlilik nedeniyle turizm yatırımcılarını Şanlıurfa’ya davet eden Aslan, “Kısa vadede konaklama sorununu çözmek için Balıklıgöl yerleşkesi civarında çok güzel tarihi evler var. Çok hızlı bir şekilde bunları turizme kazandırabiliriz. Şanlıurfa’yı geçen yıl 1 milyonun üzerinde turist ziyaret etti. Göbeklitepe Yılı’nın etkisiyle bu sayının daha da artmasını bekliyoruz. Bizler her anlamda bu özel yıla hazırız” dedi.

2019 ‘Göbeklitepe Yılı’ ilan edildi