Taksicilerden UBER’e ‘mağduriyet yaratma’ suçlaması

Last Updated on 16 Ocak 2019 by Turizm Günlüğü

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) Başkanı Eyüp Aksu, UBER’in yürüttüğü yasa dışı taşımacılık faaliyetleri yüzünden bağlanan araçları üzerinden İstanbul halkının gözünde bir mağduriyet yaratmaya çalıştığını iddia etti.

Yasal bir düzenleme olmadığı için ‘Yetkisiz yolcu taşımacılığı’ gerekçesiyle trafikten men edilip araçları bağlanan UBER’in başı şimdi de ‘mağduriyet yaratıyor’ iddiasıyla dertte.

Habertürk’te yer alan habere göre İstanbul’daki otoparkların UBER araçlarıyla dolması hakkında bir açıklama yapan İTEO Başkanı Eyüp Aksu, çok uzun süredir bu firma ile bir mücadele içerisinde olduklarını “İstanbul’da yaratmaya çalıştıkları haksız rekabet ortamı bir yana, bugün basına yansıyan açıklama da gösteriyor ki UBER, İstanbul halkının gözünde bir mağduriyet yaratmaya çalışmaktadır. Hem de bunu yürüttüğü yasa dışı taşımacılık faaliyetlerinden ötürü bağlanan araçları üzerinden yapmayı hedeflemiştir. Yerli veya yabancı, yasa dışında faaliyet gösteren bütün kurumlar karşılığında bir cezaya hazır olmalı” sözleriyle dile getirerek ardından şu çarpıcı ifadeleri kullandı:

“UBER’in yasa dışı olduğu ve cezalandırılacağı bilinciyle VIP araçlarla faaliyet gösterme çabası, aynı yıkılacağını bile bile kamu arazisine gecekondu yapmak gibi bir durumdur. Bunca zamandır mücadelemiz, global bir firmanın yerli ve milli uygulamalarımızın sağladığı teknolojik hizmeti sunma çabasından değil, işte tam da bu nedendendir.

UBER, İstanbul Büyükşehir Belediyemizin belirlediği kuralları hiçe sayarak kendi araç standardını ve tarifesini belirlemeye teşebbüs eden ve dolayısıyla yasa dışı taşımacılığa aracılık yapan bir uygulamadır. Yapılan bu açıklama da seçim öncesi siyasi iradeyi baskı altına almaya çalışmanın ötesinde bir harekettir, başka bir şey değildir.”

Otoparklar bağlanan UBER araçları ile doldu