Beyaz ve pembenin tüm tonları ‘Badem Çiçeği Festivali’nde

Last Updated on 19 Ocak 2019 by Turizm Günlüğü

Badem ağaçlarının çiçeklendiği Ocak-Şubat aylarında eşsiz bir görünüme bürünen Datça, beyazın ve pembenin tüm tonlarını ikinci kez ‘Badem Çiçeği Festivali’ ile karşılıyor. 

Geçen yıl ilk kez düzenlenen ve binlerce katılımcıyla Türkiye’nin dört bir yanından gelen ziyaretçilerin ağırlandığı festival, bu yıl 8-10 Şubat 2019 tarihleri arasında Datça Yarımadası’nın doğasını, yerel kültürünü ve tarihini ziyaretçilerle paylaşmaya hazırlanıyor.

Badem Çiçeği Festivali, Datça’nın bu harika zamanına tanıklık etmek, şehirden biraz uzaklaşıp nefes almak, doğaya dönüp Ege ile Akdeniz’i kucaklayan Datça’nın en özel tatlarını deneyimlemek, farklı atölyelerde hoş vakit geçirirken, yeni şeyler öğrenmek için müthiş fırsat.

Datça bademinin özelliği niceliğinde değil, niteliğinde!

Türkiye’de badem üretiminin yüzde 10’unu karşılayan Datça’da, tespit edilebilmiş 85 çeşit badem türü bulunuyor. Datça’da bademler susuz tarımla yetiştiriliyor. Tüm dünyada badem fiyatları bademin iriliğine ve lezzetine göre belirleniyor. Tamamen sulu tarım ile üretilen en iri Amerikan bademinden bile yaklaşık yüzde 30- 40 oranında daha iri, ağır ve daha lezzetlidir.

Eğlen, keşfet, öğren

Datça merkezinde ve Palamutbükü panayır alanlarındaki el emeği ürünler ve hediyelik eşya stantları, badem ürünleri ve yöresel yemek satışları, çocuk ve yetişkinlere yönelik renkli ve yaratıcı workshoplar, Datça’ya özgü dans gösterileri ve sahne performanslarıyla üç gün sürecek olan festival ziyaretçilere çok çeşitli etkinlikler sunuyor.

Ayrıca, ziyaretçilerin tercihlerine göre katılabilecekleri turlar ve doğa yürüyüşleri ile yarımadanın dört bir yanını keşfetme, tarihini ve kültürünü deneyimleme imkânı da sunuluyor.

Festivalin öne çıkan etkinliklerinden bir diğeri ise badem çiçeği temalı “Fotoğraf Yarışması” olacak! Festival haftasında çekilecek badem çiçeği fotoğraflarının katılım sağlayabileceği yarışma, festival heyecanını ve coşkusunu daha da artırıyor.

İlk ‘Badem Çiçeği Festivali’ Nasıl Geçti?

Geçen yıl ilk kez düzenlenmesi nedeniyle dikkatleri üzerine çeken festival, Türkiye’nin pek çok yerinden Datça’ya gelen festival tutkunlarını kendine hayran bırakmıştı. Biz de turizmgunlugu.com ailesi olarak Datça’ya gitmiş; festivali bizzat deneyimleme fırsatı bulmuştuk. Eğer organizasyonun detaylarını ve Datça’da yaptıklarımızı merak ediyorsanız önceki haberlerimizi okumak için buraya tıklamayı unutmayın!