Cehennem Deresi Kanyonu’nu turizme açacak dev proje!

Cehennem Deresi Kanyonu Görsel Sahibi: İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Last Updated on 28 Ocak 2019 by Turizm Günlüğü

Amerika’nın Arizona eyaletindeki Grand Canyon’dan sonra dünyanın en yüksek ikinci kanyonu olduğu belirtilen Cehennem Deresi Kanyonu’nun turizme açılması için ’Cehennem deresinde cennet yaşanıyor’ adında bir proje hazırlandı.

Artvin’in Ardanuç ilçesinde, 2,5 kilometre uzunluğu, 200 metre yüksekliği ve 70 metre genişliği ile Türkiye’nin en büyük kanyonlarından olan Cehennem Deresi Kanyonu’nun iki yakası, inşa edilecek 80 metre uzunluğunda, 2,5 metre genişliğinde cam köprü ile birleştirilecek, gezi ve yürüyüş yolları yapılacak.

Adem Güngör’ün haberine göre Ardanuç Kaymakamlığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce hazırlanan projeye Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından yaklaşık 781 bin lira destek sağlanacak. Projenin sözleşmesi, Ardanuç Kaymakamı Furkan Sancaktutar, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ile Artvin İl Kültür ve Turizm Müdürü Ömer Gümüş tarafından imzalandı.

BİRÇOK SPOR DALI İÇİN TERCİH NOKTASI

Kanyonun giriş kısmının dar olmasına rağmen ilerledikçe genişleyen ve biriken toprak materyalleri üzerinde gelişen bitki topluluklarının olduğunu söyleyen Coğrafyacı Leman Albayrak, sahanın birçok spor dalı için de tercih edilebileceğine işaret ederek, karstik kayaçların yer kapladığı bu alanda; mağaralar, oyuklar gibi birçok jeolojik oluşumun gezilip görülmesi gerektiğini dile getirdi.