Jolly’den özel kültür turu projesi geliyor

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar

Last Updated on 3 Şubat 2019 by Turizm Günlüğü

“Bir yandan mevcut programlarını genişletiyor bir yandan da yeni destinasyonlara operasyon yapmaya başlıyoruz. Kültür Turları işimizi biz bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Şubat ayı içinde ise bu alanda yepyeni ve çok özel bir projenin lansmanını yapacağız.”

Jolly Tur, EMITT Fuarı’nın ilk günü bir  basın toplantısı düzenleyerek bu yıl önemli olacak bazı konulara değindi. Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar ve Yönetim Kurulu Üyesi Genel Müdür Figen Erkan’ın ev sahipliğinde düzenlenen basın toplantısında erken rezervasyonun önemini, tüm zorluklarına rağmen 2019 yılının turizm için iyi bir yıl olacağına inandıklarını ve yüksek hedefler belirlediklerini paylaştılar.

Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, EMITT 2019 Fuarı’nda basın mensupları ile gerçekleştirdiği sohbette 2017 ve 2018’den sonra 2019 yılının, beklentilerin çok daha yüksek bir yıl olacağına değinerek, bir Türk vatandaşı olarak ve bu sektöre hizmet veren bir firma olarak ülke turizminin bu noktaya gelmesinden dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirtti.

GECELEME SAYISI DÜŞTÜ

“Bu yıl erken rezervasyonun başladığı günden itibaren ulaştığımız kişi sayısını korurken, yüzde 27’lik de bir ciro artışı sağladık. Talep artışına bağlı olarak belirli maliyet artışlarının da yaşandığı ve dövizlerin arttığı bu yılda iç pazar fiyatlarında ciddi artışlar oldu. Bu da fiyatların ortalama yüzde 50 arttığı bir dönemde daha ucuz ürünlerin tercih edildiği, misafir davranışında ekonomik tesislere yönelik bir talep demektir. Bununla birlikte gözlemlediğimiz bir diğer misafir davranışı ise, geceleme sayısındaki düşüş oldu. Bunun yanında daha ulaşılabilir kültür turlarında da ciddi bir artış var. Kültür Turları hedefimizin üzerinde büyüdü. Araç sayılarımız misafir sayılarımız artmaya devam ediyor. Karadeniz’i Gap’a, Ege’yi Karadeniz’e götürüyoruz.

ÇOK ÖZEL BİR PROJE

Bir yandan mevcut programlarını genişletiyor bir yandan da yeni destinasyonlara operasyon yapmaya başlıyoruz. İç pazarın öneminin farkındayız. Ayrıca bu kategoride bir de iyi haberimiz var. Hep söylediğimiz gibi Kültür Turları işimizi biz bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Şubat ayı içinde ise bu alanda yepyeni ve çok özel bir projenin lansmanını yapacağız” diye müjdeledi.

Bu yılın en önemli hususu olarak erken rezervasyonun öneminden bahseden Vardar, erken rezervasyon kültürünün ve tüketici davranışının Türkiye’de oluşması için bugüne kadar çok ciddi emek sarf ettiklerini ve yine bunun için çalışmaya devam ettiklerini açıkladı. Bu yılki reklam filminde de bu mesajı verdiklerini ve misafirleri fiyatların en uygun olduğu erken rezervasyona dönemine yönlenmeye davet etti. Fiyatların Nisan ayından sonra yükselişe geçebileceğine de değinen Vardar, yüzde 15 – 20’lik bir artış yaşanabileceğinden de bahsetti.

Son olarak Jolly Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, basın mensuplarının sorularına da yanıt olarak “2019 dilerim tüm turizm bileşenleri ile beraber olumlu işlerin konuşulduğu bir yıl olur. Türk turizmi açısından, eşsiz coğrafi güzellikleriyle, barındırdığı kültürel zenginlikleri çeşitliliği değerleri ile dünyanın en önemli turizm ülkelerinden biridir. Hedefler yüksek ancak Türkiye’nin turizm potansiyeline, sürdürülebilir hedeflerle ve kaliteli uygulamalar ile bunlara ulaşılabileceğine yürekten inanıyorum” dedi.

Türkiye’de nüfusun yalnızca yüzde 10’unun seyahat ettiğine ve önemli bir turizm ülkesi olarak bu oranın oldukça düşük olduğuna değinerek 33 yıldır üreten ve Türk turizmi için hizmet veren bir şirket olarak önceliklerinin bunu arttırmak için çalışmak olduğunu belirtti.