Rize-Artvin Havalimanı, yayla turizmine ivme katacak!

Rize / Pokut Yaylası

Last Updated on 9 Şubat 2019 by Turizm Günlüğü

Trabzon Havalimanı’na bir alternatif oluşturması beklenen Rize-Artvin Havalimanı, Doğu Karadeniz bölgesinin turizm potansiyeline büyük katkı sağlayacak!

Havalimanının sadece Rize ve Artvin için değil hem bölge hem de ülke için büyük bir yatırım olduğunu kaydeden Rize Valisi Kemal Çeber, projenin Trabzon Havalimanı’na alternatif olmasının yanı sıra doğa turizmi ve turist kazanımı açısından da önemli olduğunu belirtti.

Toplamda 88 milyon 600 bin ton dolgu yapılması planlanan havalimanının, şu an itibarıyla 17 milyon 600 bin ton dolgu ile yaklaşık yüzde 22’si tamamlanmış durumda. 29 Ekim 2020’de havalimanın biteceğini belirten Rize Valisi Kemal Çeber, projenin bölge ekonomisine ve turizmine katacağı olumlu etkileri şöyle anlattı:

UZAK DOĞULU VE ARAP TURİSTLER AÇISINDAN DA ÖNEMSİYORUZ”

“Geçen yıl Rize’yi 1 milyon civarında yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Yabancı turistler yaylalarımıza ağırlıklı olarak geliyor. Özellikle Uzak Doğu’dan ve Arap ülkelerinden gelen turistler için de bu havalimanını önemsiyoruz. Onlar ulaşım konusunu çok hassas değerlendiriyor. Bu havalimanını da etkin kullanacaklar. Bittiğinde yılda 3 milyon yolcuya hizmet edecek. Günümüzde en çok kullanılan büyük tip uçaklar ve hepsinin inebileceği bir havalimanı olacak.

Rize-Artvin Havalimanı’nda inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

TÜRKİYE’NİN İKİNCİ DENİZDE HAVALİMANI

Rize merkeze 34, Hopa ilçe merkezine 54, Artvin’e 125 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkisine inşa edilecek Rize-Artvin Havalimanı, Türkiye ve Avrupa’nın Ordu-Giresun Havalimanı’nın ardından ikinci deniz üzerine dolgu havalimanı olacak.

YILDA YAKLAŞIK 3 MİLYON YOLCU

Uluslararası konvansiyonel boyutta yapılacak havalimanının, 3 bin metreye 45 metrelik pisti, 265 metreye 24 metrelik taksi yolu denilen bağlantı yolu ve 300 metreye 120 metrelik de apronu bulunacak. Havalimanı tamamlandığında, terminal binası ve diğer üst yapı tesisleriyle yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya, Türkiye’nin 56. havalimanı olarak hizmet verebilecek.

TURİZM POTANSİYELİNE İVME KATACAK

Rize-Artvin Havalimanı’nın yapımı ile Rize, Artvin ve Doğu Karadeniz’in eşsiz coğrafyasında yer alan yaylalarına İstanbul ve Ankara başta olmak üzere havayolu ile hızlı, emniyetli ve konforlu ulaşım sağlanarak yurt içi ve yurt dışı turizm potansiyelinin artacağını ön görüyoruz. Bu doğrultuda havalimanı yatırımımız Doğu Karadeniz bölgesinin gelişimine ve ekonomisine artı değer katacak.”