Peribacaları’ndaki otel inşaatı durduruldu!

Last Updated on 14 Şubat 2019 by Turizm Günlüğü

Yılda 2 milyona yakın turistin ziyaret ettiği Kapadokya’ın önemli turizm cazibe merkezi olan Peribacaları’nda yükselen otel inşaatı Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından durduruldu.

Bakanlıktan otel ile ilgili yapılan açıklamada “Anadolu ve dünya kültürünün istisnai değerlerinden olan peribacalarına yakın bir noktada başlatıldığı belirlenen inşaat durdurulmuştur” ifadeleri yer aldı.

“Kapadokya Peribacaları’nın ortasına otel inşa ediliyor” şeklinde sosyal medyada ve basından gelen tepkiler üzerine Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından otel inşaatına ilişkin açıklama geldi.

Resmi Twitter hesabı üzerinden Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından paylaşılan ve konunun ivedilikle incelemeye alındığı vurgulanan o açıklama şöyle:

“Anadolu ve dünya kültürünün istisnai değerlerinden olan peri bacalarına yakın bir noktada, 2 pafta 9423 parselde başlatıldığı belirlenen inşaat durdurulmuştur. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”

ÖNCEKİ AÇIKLAMALARA GÖRE OTEL İNŞASI UYGUNDU!

5 ayda tamamlanması planlanan otel hakkında Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, “Burası imar planı içindedir. İmar planı uygulanırken yetkili kurum ve kuruluşlarca da bu yapı planı onaylanmıştır. Sanki bölgede kaçak yapılaşma varmışçasına insanlara suçlama, çamur atma gibi yapılan şeyler doğru değil” ifadelerini kullanmış; inşası süren otelin sahibi M.K. ise “Biz bu inşaata başlamadan önce tüm mercilerden gerekli evrakları tamamladıktan sonra başvurumuzu yaptık ve inşaata başladık. Burada otel inşaatımız var. İnşaatımız doğaya kesinlikle uygundur” açıklamasını yapmıştı.