Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı için görkemli açılış

Last Updated on 9 Nisan 2019 by Turizm Günlüğü

2019’un Türkiye-Rusya arasında karşılıklı Kültür ve Turizm Yılı’nın ilan edilmesiyle birlikte Rusya’nın başkenti Moskova’daki tarihi Bolşoy Tiyatrosu’nda görkemli bir açılış töreni gerçekleştirildi.

Bu geniş kapsamlı etkinlik Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinskiy ile start aldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un da katıldığı etkinlikte Türkiye’nin Moskova Büyükelçisi Mehmet Samsar hazır bulundu.

Gaazetem.ru’da yer alan Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı ile ilgili haberlere göre Kültür yılı kapsamında iki ülkede çok sayıda düzenlenecek etkinliğin ilk adımları tarihi Bolşoy Tiyatrosu’nda atıldı. Etkinliğin açılışını gerçekleştiren Rusya Kültür Bakanı Vladimir Medinskiy, kültür yılı hakkında şunları söyledi:

“HALKLARIMIZ ARASINDAKİ İLİŞKİLERİ OLUMLU ETKİLİYOR”

“Hepinizi Rusya ve Türkiye’nin Kültür Yılı’nın açılış töreninde Bolşoy Tiyatrosu’nda selamlamaktan çok memnunum. Kültür yılı çerçevesinde tüm etkinlikler kültür mirasının popülerleşmesi, ülkelerimizin turizm potansiyelinin gelişimi ve halklarımız arasındaki turizm potansiyelinin gelişimine yönelik. Kültür, turizm, karşılıklı konuşma, tarih, dil ve geleneklerle tanışma sayesinde insanlar birbirlerini daha iyi tanıyorlar, daha iyi duymaya ve anlamaya başlıyorlar. Bu devletlerimiz arasındaki ilişkileri olumlu etkiliyor.”

BAKAN ERSOY: RUSLARIN GÖNLÜNÜ FETHETTİK

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sözüyle Rusların gönlünün fethedildiği ‘Truva’ gösterisi izleyicileri kendisine hayran bıraktı. Truva Operası gösterimi ardından karşılıklı kültür ve turizm yılı hakkında açıklamalarda bulunan Mehmet Nuri Ersoy ise “Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılının açılış gecesinde Bolşoy Tiyatrosu’ndaki ‘Truva’ gösterisiyle Rusların gönlünü fethettik. İzleyiciler gösteriyi dakikalarca ayakta alkışladı. Karşılıklı kültür-turizm yılı kapanışı İstanbul Pera’da bir Rus sergisiyle yapılacak. Türkiye’nin Moskova Uluslararası Film Festivali’ne onur konuğu olarak davet edildik. Söz konusu festivalde Türk filmleri de yer alacak. Ayrıca ilerleyen dönemlerde Moskova’da “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde kullanılan kostümlerin yer aldığı bir sergi düzenlemeyi planlıyoruz” dedi.